• Elhunyt Szentpétery (Szigi) Ildikó tojásdíszítő

Fájó szívvel olvastuk, hogy egyesületi tagunk: Szentpétery (Szigi) Ildikó elhunyt. Őszinte részvétünk a Családnak és minden hozzátartozónak, ismerősnek. Emlékét és alkotói munkásságát szívünkben őrizzük.

  • „Most van időm alkotni-Több leszel, ha alkotsz”

„Most van időm alkotni – Több leszel, ha alkotsz” címmel a Hagyományok Háza nemzetközi pályázatot írt ki a virtuális térben, a Maradj otthon! felhíváshoz csatlakozva. A pályázatra jelentkezni az online pályázati adatlap kitöltésével és az alkotásról és a munkafolyamatról készült fotókkal lehetett.

A pályázatra beérkezett műveket szakértő zsűri értékelte, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek.

A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket a Hagyományok Háza közzéteszi online felületein, és az alkotásokat bemutatják az intézmény jövő évi, 20 éves fennállását ünneplő kiállításban.

Pályamunkákat hazai és határon túli alkotók, szinte a teljes Kárpát-medencéből nyújtottak be. Minden várakozásunkat fölülmúló érdeklődéssel zárult a kézműveseket megszólító pályázat: 127 alkotótól összesen 158 pályázat tárgyfotói és a hozzájuk kapcsolódó történet érkezett be.

A Tojásdíszítők Egyesülete két alkotója: Jókainé Gombosi Beatrix (Hímes tojás történetek) és Bereczné Lázár Nóra (Liturgikus színek használata saját tervezésű hímes tojásokon) benyújtott pályázatával díjazott lett.

A tojásos szakágban díjazott lett továbbá: Tóth-Glemba Klára (Felvidéki drótos tojás).

A díjazottak listája és a személyes történetek ide kattintva érhetőek el.

A pályázatok folyamatosan nyomon követhetők a Hagyományok Háza honlapján, valamint hivatalos Facebook és Instagram közösségi oldalain.