Zene, tánc és alkotás egy egész hétvégén keresztül! Újra itt a Táncháztalálkozó és Kézműves Vásár! Április 6-án és 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a népművészetről szól a világ: 
 
Magyarország különböző tájegységeiből és a határon túlról érkező kézművesek és portékáik, csodálatos hagyományőrző öltözetek, használati tárgyak, szőttesek, terítők és textíliák színes sokasága árasztja el az Arénát. A Népművészeti Egyesületek Szövetsége garantálja az értéket: csak ellenőrzött, zsűrizett termékek kerülhetnek a pultokra. Felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi minden csodával találkozhatunk itt! 
 
El kell jönni és meg kell nézni! Ráadásul most nem csak népművészeti remekek gyönyörködtetik majd a szemeket, hanem izgalmas, innovatív kézműves alkotások is. Nézzék meg, hogyan értelmezik újra a ma fiatal alkotói a hagyományos formákat, anyagokat és a mintakincset!
 
A felnőtt és gyermek játékterekben, játszóházakban, különleges, ismeretterjesztő játékok, kézműves foglalkozások hívogatják azokat, akik nem csak szemlélődni, vagy vásárolni jönnek, hanem át is akarják élni a közösségben alkotás élményét. A kézműves játszóházak programját ITT lehet megtekinteni.
 
Magyar és nemzetiségi, határon túli országokból érkező, műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások, hagyományőrző együttesek, népszokások bemutatása, tánctanítás, folk-kocsma várja az érdeklődőket. Itt lesz minden, ami az önfeledt közösségi élményhez kell! 
 
 

A Táncháztalálkozón megjelenő kézművesek listáját a következő oldalakon lehet megtekinteni:

Kézművesek a színpad két oldalán (Küzdőtér)

Míves portékák forgataga (Küzdőtér)

 

A Táncháztalálkozó programja már elérhető: http://tanchaztalalkozo.hu/2024/index.php/hu/informacio-2024/musor-2024 

 

A fotókat Gorácz József készítette.