Kirándulás Délvidékre!

Kirándulás Délvidékre!

Kedves Elnök, Titkár,

Kedves Mester,

Bizonyára mindenki emlékszik, hogy 2013 tavaszán milyen nagy érdeklődéssel sikerült megvalósítanunk Ausztria és Szlovénia területén tanulmányutunkat. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk ezért úgy gondoltuk, hogy egy újabb szakmai tanulmányútra invitáljuk tagságunkat.

A tanulmányút célja: Dél – Vidék: Észak – Bácska, Duna mente és Nyugat Bácska területén lévő néprajzi értékek megismerésére, tapasztalatszerzésre és a látottak magyarországi hasznosítása.

A tanulmányút időpontja: 2015. április 17-18-19. (péntek–szombat-vasárnap; 3 nap; 2 éjszaka)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szükséges úti okmányok: Legalább 2015. december 31 – ig érvényes útlevél vagy kártya típusú  személyi igazolvány és lakcímkártya

Útvonal: Budapest – Szabadka – Zombor – Bácska – Újvidék – Temerin – Becse – Ada – Zenta – Szabadka – Bácska Topolya – Budapest – A részletes útvonalat később ismertetjük, arra lesz lehetőség, hogy Közép és Dél –  Magyarországról érkezők útközben csatlakozzanak a csoporthoz.

Részletes program

2015.április 17., péntek

Indulás helye és időpontja: 08.30-kor a Hagyományok Háza elől (1011 Budapest, Corvint tér 8), további felszállási lehetőségeket a későbbiekben küldünk

Program: Látogatás a Szalma Múzeumban – Tavankút, a Bunyaváci  Tájházban, – Györgye ( Durdin ), a Zombor-Bács-Bodrog Vármegyei Székházba és a Városi Múzeumba- Zombor, a Selyemdamaszt Üzembe –   Bezdán, a Bácskertes Tájházban- (Kupuszina), a Szerb szőnyegek Templomában-, Stapar a Doroszlói Tájházban és a falutemplomban – középkori eredetű kegyhely, a Gombos Tájházban- Bogojevo. A Bács romvár körbejárása

Szállás, vacsora Újvidéken (Novi Sad)

2015.április 18., szombat

Reggeli a szálláshelyen

Program: Látogatás a várban lévő Újvidéki Városi Múzeumban – néprajzi és iparművészeti gyűjtemény, a Vajdasági Múzeumban – néprajzi gyűjtemény. A Temerin tájházban, a Péterrévei (Petrovo Selo) kosaras műhelybe, az Adai – tájházban, a Zentai – Városi Múzeumban, a Ludas Róka tanyára – tájház, rekreációs táborközpont, Rövid séta a Palicsi-tó, partján

Szállás és vacsora, Szabadkán

2015. április 19., vasárnap

Reggeli a szálláshelyen

Program: Ismerkedés Szabadka látnivalóival – séta a belvárosban, Látogatás a Vajdasági Magyar Folklórközpont székházába, a Bácska Topolyai tájházba.

Haza érkezés: Budapestre kb.19 óra körül

Részvételi díj: 41. 000 Ft/fő, mely összeg magában foglalja az autóbusz költségét, a szállodai elhelyezést, a félpanziós ellátást, a felmerülő tolmács díját. Az összeg NEM tartalmazza: az esetleges belépőket, mely várhatóan kb. 100-200 dínár/alkalom

Utasbiztosítás: egyénileg, saját igény szerint köthető

Jelentkezési és befizetési határidő: 2015. február 5.

Maximális létszám: 42 fő, a létszámot a jelentkezések/befizetések sorrendjében töltjük fel. Amennyiben nem lesz elegendő jelentkező a befizetett részvételi díjakat visszafizetjük!

Befizetési módja: banki utalás vagy a megadott bankszámlára történő készpénzes befizetés

Népművészeti Egyesületek Szövetsége

I.kerületi OTP Fiók 1013 Budapest, Alagút u. 1-3.

11701004 – 20105413

Közlemény rovatba: Tanulmányút

Bízunk benne, hogy a három nap sok látnivalót, ismeretet jelent majd a résztvevőknek és hasznos információkat tudunk egymásnak átadni.

Kérlek benneteket, hogy a mellékelt jelentkezési lapot 2015. február 9-ig a befizetést igazoló szelvény másolatával együtt juttassátok vissza a NESZ e-mail címére: neszfolk@nesz.hu.

A tanulmányút akkor kerül megvalósításra, ha 42 fő jelentkezik. Bízunk benne, hogy ez a létszám összejön és kellemes három napot töltünk egymás társaságában.

Üdvözlettel: Pál Miklósné, elnök

Jelentkezési lap – Délvidéki kirándulás

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET