• Július utolsó hétvégéjén az egyesület is képviseltette magát a gyulai Körös-völgyi Sokadalmon.
  • augusztus 1-5. között bonyolítottuk le a nagysikerű Újratervezés – a gyapjúszövés átalakulása a XXI. században II. bentlakásos szövő szakmai tábort a törökszentmiklósi Kézművesházban.

Szakmai vezetők: Landgráf Katalin és Lőrincz Etel textilművészek voltak, a táborvezető pedig: Molnár Jánosné szövő népi iparművész, egyesületünk elnöke.

A táborban az ország különböző részéből 25 fő szövő vett részt.

  • Mi is ott voltunk a Mesterségek Ünnepén. Az egyesület a Szentháromság parkban mutatta be a megye jellegzetes tárgyalkotó népművészetét.
  • A Mesterségek Ünnepén jó hangulatú bemutatón láthattuk a Tankó Judit ruhatervező iparművész által megálmodott, és a nagykunsági hímzőközösség ügyes asszonyainak keze nyomát dicsérő kunhímzéses ruhákat. A tervezésben és a ruhák hímzésében egyesületünk néhány tagja is részt vett, így Bán Andrea etnográfus, a kunhímzők összefogója, és Szentpéteriné Lévai Mária kunhímző is.
  • A szolnoki Szent István napi augusztus 20-i rendezvényen népi kézműves foglalkozással és termékek árusításával vettünk részt. A rendezvényt sajnos az eső „elmosta”.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!