• A tiszavárkonyi felnőtteket tömörítő Komplex Kézműves Szakkör januárban is folytatja működését.
  • Népi Szövő Szakkörben az alapok tanulása közben egyre ügyesebbek a résztvevők. A szakkör vezetője és oktatója Molnárné Kóródi Borbála szövő népi iparművész, szakoktató.
  • A téli szünet után folyamatosan működnek a gyermekek részére szervezett népi kézműves szakköreink: Kunmadarason két iskola tanulóinak egy-egy szalmafonó és fazekas/agyagozó, Zagyvarékason fazekas/agyagozó szakkört.
  • Januárban további két szakkört indítunk alsó tagozatos tanulók részére: a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában a gyöngyfűzéssel, a vezsenyi telephelyen pedig nemezelés alapjaival ismerkedik 18-18 gyermek.
  • Január középén elindítottuk a Kosárfonó tanfolyamot Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen, a Hild Viktor Könyvtárban. A tanfolyam 40 órás, a befejező foglalkozások a résztvevők emléklapot kapnak. A tanfolyamra 13 fő jelentkezett, oktatójuk Kovács Zoltán kosárfonó népi iparművész, szakoktató.

A felnőttek részére szervezett két szakkör, a kosárfonó tanfolyam és az 5 gyermekek részére indított népi kézműves szakkör a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

  • Folytatódik a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelep Alkotóházának felújítása.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!