• Április 29-én részt vettünk a X. Megyei Civil Konferencián, ahol a civil szervezeteket érintő aktuális kérdéseiről hallhattunk előadásokat.
  • Küldötteink ott voltak május 4.-én a NESZ Küldöttértekezletén.
  • Kosárfonó tanfolyamot indított áprilisban az egyesület Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen, ami május hónap végéig. tart. A 40 órás tanfolyam oktatója Kovács Zoltán kosárfonó népi iparművész, szakoktató, az egyesület tagja.
  • Mában élő tegnap és holnap VI, avagy a jó tervezés titka címmel konferenciát tartottunk, Szolnokon május 10-én. A szakmai napon hímző és szövő résztvevőknek Landgráf Katalin textilművész, a MMA rendes tagja, az NKA Népművészeti Kollégiumának kurátora, dr. Illás Károlyné hímző népi iparművész, a Népművészet Mestere és V. Szathmári Ibolya etnográfus, ny. múzeumigazgató tartott a témában érdekes, új információkat nyújtó előadást. Délután a program korreferátumokkal folytatódott, Szabó Pál Antalné hímző népi iparművész és Ország László hímző népi iparművész, a Népművészet Mestere tartott kiselőadást a jászsági szűcs, illetve a kunhímzésről. A programot hímzések és szőttesek kiállítása övezte.
  • Május 18-án megtartottuk éves rendes közgyűlésünket, ahol többek között elfogadtuk az elmúlt évről szóló beszámolókat a közhasznúsági jelentéssel együtt, és az ez évi munkatervet és költségvetést. Döntöttünk az egyesületi tagdíjról is.
  • Sikeres vizsgával zártuk a 120 órás akkreditált Népi Játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyamot. A Csoóri Sándor Alaptól kapott támogatás tette lehetővé, hogy meghirdethettük a 120 órás akkreditált Népi játszóházi foglalkozásvezetői képzést, melyen 13 fő vett részt, és sikeres vizsgát tett május 15-én.
  • Májusban is folytatódik a szakköri munka a 4 általános iskolai népi kézműves szakkörben, amelyek működését szintén a Csoóri Sándor Alap támogatása tett lehetővé. Mind a négy szakkör heti rendszerességgel működik. Van egy állandóan agyagozással foglalkozó fazekas szakkörünk Kunmadarasi Általános Iskolában, népi kézműves szakkört működtetünk a Kunmadarasi református Általános Iskolában, ahol a szalmafonással ismerkednek a gyermekek. Szintén Népi Kézműves Szakkört működtetünk a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában, ahol most a csuhéval ismerkednek a gyermekek, míg a Vezsenyi Tagiskola diákjai a szövés rejtelmeibe kóstolnak bele.
  • A tiszavárkonyi Kézműves Szakkör, amit felnőtteknek működtetünk május hónapban két foglalkozást tart.
  • Sikeresen elküldtük a beszámolónkat a Bírósági Hivatalhoz, és elszámoltunk az SZJA 1 % felhasználásáról is.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!