Fájó szívvel értesítünk mindenkit, hogy Egyesületünk alapító tagja, Mészáros Györgyné életének 76.  évében  elhalálozott.

Marika hosszú időn keresztül a népművészeti tevékenysége mellett egyesületünk könyvelője is volt.

 Testét  a  kerecsendi  temetőben helyezték örök nyugalomra.  Emléke velünk marad.

  • Elhunyt Bódi Klára csipkeverő, népi iparművész

Fájó szívvel értesítünk mindenkit, hogy Egyesületünk tagja, Bódi Klára, csipkeverő, népi iparművész életének 74. évében  megtért teremtőjéhez.

Klári a gyermekkorában  tanult csipkeverést tökéletesítve, népi iparművész címet szerzett.  Tudását, tanítványainak  átadva örökítette tovább. Gyönyörű csipkéi az országos és regionális kiállításokon is szép sikereket értek el, adományai templomok Úrasztalát díszítik. Hitét és a népművészet iránti szeretetét mindig megtartotta. Amíg  egészsége engedte,  aktív tagja volt Egyesületünknek. Halála pótolhatatlan veszteség.

Emléke legyen áldott, nyugalma csendes!

  • Aldebrői Fafaragó Tábor

Immár ötödik alkalommal került megszervezésre az Aldebrői Fafaragó tábor. Az Aldebrő Község Önkormányzata,  a Heves Megyei Népművészeti Egyesület és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összefogásával megvalósult project öt év alatt létre hozta az Aldebrői Történelmi emlékparkot és a Szkíta emlékhelyet, Kiss István népi iparművész tervei alapján.

2020 június 12-én indult tábor elkészített egy gyaloghidat, melyet  Balatoni Tibor álmodott meg.

A híd átível a Szkíta emlékhelyet a játszótértől fizikálisan elválasztó árkon, közvetlen átjárást biztosítva a két hely között. Lélekben pedig összeköti a múltat a jövendővel.

A fafaragó tábor óriási munkát végzett, szorgalmasan, kitartóan dolgozott mindenki, hogy egy álom megvalósuljon, Aldebrő immár jelentős faragott  emlékeit szaporítva. A Heves Megyei Népművészeti Egyesület mesterei  :  Balatoni Tibor, Farkas József, Nagy Judit, Füleki János, Molnár János, Magó Gábor, Szabó József, Trajmár Gyula, Varga Csaba, Mucsonyi Zsolt, Zöldi Sándor és Kiss István.  Köszönet a kiváló munkáért minden résztvevőnek.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.

Heol cikk az avatásról

Kékes Online cikke

Videó az avatásról

Fotók az avatásról