Óriási megtiszteltetés érte Egyesületünket! Szeptember 1-i dátummal kezdődően az együttműködés keretében részt vettünk a Hagyományok Háza Hálózata működésében. A három hónapra kidolgozott munkatervben szereplő rendezvények már is folyamatosan zajlanak.

Szeptember 2-án, a Kecskeméti Református Gimnáziumban népművészeink vezetésével osztálydekorációt készítettek természetes anyagok felhasználásával a hetedik és kilencedik osztályba járó diákok. A szép és hasznos nemez, vászon és csuhé alkotások elkészítésében Boldizsár Tímea, Vidák Anna népművészet ifjú mestere, Nagy Mari és Vidák István népművészet mesterei, valamint ifj. Vidák István népművészet ifjú mestere és Bakos Zoltán népi ipaművész vettek részt. A program megvalósítását, a Csoóri Sándor Alap Tárgyalkotó pályázata által finanszírozta a DTKNE.

Örömmel jelentjük, hogy a KGRE szeptember 7-én, Budapesten a Pozsonyi úti Református Templomban megtartott tanévnyitó ünnepségén egyesületünk elnöke vette át a „Károli Egyetem Támogatója” díjat, amelyet ünnepélyes külsőségek között dr. Czine Ágnes rektor és prof. dr. Pap Ferenc dékán nyújtott át.

Érdekes színfoltot jelentett egyesületünk palettáján a szeptember 12-én, Kalocsán rendezett esemény, ahol kenyérlángost készítettek Kovács László népművészet mestere vezetésével a fazekasmester alkotóházának udvarán található csodálatos kemencében. A 15-21 óráig tartó eseményen 16 személy vett részt, köztük gyermekek is, akik saját receptjük szerint elkészített kelt tésztájukat süthették ki a kemencében, majd jó étvággyal el is fogyasztották a nagyanyáink receptjei szerint készített finomságokat. A rendezvény a Hagyományok Háza Hálózata keretein belül jött létre.

Szintén ezen a hétvégén került sor kellemes környezetben Kiskunhalason a Családi Nap című rendezvényre. Ezen az eseményen Egyesületünk 6 kézműves mesterrel képviseltette magát, akik mesterség bemutatókkal színesítették a programot.