• Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a XXII. Országos Szőttespályázat díjnyertes tárgyegyütteseit megvásárolta a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Múzeuma. Alkotóink, Pataki Miklósné a Népművészet Mestere, Vermes Lajosné, Erdélyi Istvánné, Kiss Lajosné népi iparművészek és Vidiné Kis Anikó elismert tervező a dokumentációs és kiállítási tárunk, és reméljük a jövendő alkotók tanulmányi anyagához a díjnyertes alkotásokból tárgymásolatokat készít.
  • Egyesületünk Elnöksége összeállította a Csoóri Sándor pályázat és a Hagyományok Háza hálózati szakmai programját. Az Elnökség döntése értelmében a szövő, hímző, faragó, szakköreinket valamint a fazekas, szálasanyag készítő és gyöngyfűző workshop foglalkozásainkat a hevesi Radics Udvarban, a mátraderecskei népművészeti házban, a palóc pajtában, a recski Tájház alkotóházában és a jászszentandrási „Dávid-műhelyben” valósítjuk meg. Bízunk benne, áprilisban újra indulhat közösségi életünk!
  • Hálózati programjainkba a népművészek közreműködésével a meglévők mellett újabb kistelepülések és alkotóközösségek – Boconád, Nagyvisnyó, Gyöngyössolymos, Mátrafüred, Bodony – bevonását tervezzük. Folytatjuk az elmúlt években indított látó-utak szervezését, ahol a hagyományos tárgyi értékek gyűjtése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a programban résztvevő kis közösségek erősítését is. Kiállításainkkal újratervezett funkcionális tárgyaink megismertetését, rendezvényeinkkel, – kiemelten a Radics Udvarban megrendezett Hagyományőrző Napokkal és a Palóc Párnafesztivállal -, hagyományaink megélését szolgáljuk.