• 02. Szabó István Aranykoszorú díjas szentgáli fafaragónktól búcsúztunk szülőfalujában, Szentgálon
  • 06. Karakószörcsökön kezdődött a Tojásdíszítő Műhelyben az érdeklődők számára több alkalomból álló foglalkozás sorozat Bakó Ildikó tojásfestő Népi Iparművész vezetésével. Húsvétkor a Tájházban az elkészült alkotásokból kiállítást rendeznek.
  • 08. Tihanyban a Bencés Apátság Látogatóközpontjában IX. alkalommal került megrendezésre a „Csak tiszta forrásból…”c. rendezvényünk kiállítással , szakmai konferenciával, kézműves bemutatóval, melynek témája a hagyományőrzés és identitástudatunk napjainkban volt. Előadást hallhattak az érdeklődők S. dr. Laczkovits Emőke néprajzkutatótól a böjt és böjti szokások Veszprém megyében, Vastag Richárd néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mesterétől a bakonyi tánckincsről a tánckutatások eredményéről. Korzenszky Richárd OSB em. perjel előadásában a hagyományaink fontosságáról és identitástudatunk fontosságáról.
  • 08. Nemesvámoson a VII. Lencse és Hurkafesztiválon vettünk részt játszóházi foglalkozással és árusítással.
  • 22. A Veszprémi Laczkó Dezső Múzeum adott helyet a „Népművészeti hagyományaink a Bakonytól a Balatonig” c. rendezvényének, melyen előadásokat hallhattak Veszprém megye néphagyományairól Márkusné Vörös Hajnalka főlevéltárostól, a kézművesség lehetséges útjairól Péter Szidóniától, a Hagyományok háza kézműves osztályvezetőjétől, Mintakincstárunkról, Sevella Zsuzsa fejlesztő pedagógus, játékfejlesztőtől. Befejezésként megtekintettük a „…de a fátyol nehéz gúnya…” viseletek a Kárpát medencében című kiállítást Lipéczné Karsai Henriett néprajzos muzeológus vezetésével.