• NYUNYIC Néptáncos ünnepség
  • Pásztortalálkozó a Virágoskúti Csárdánál
  • Sóstói Múzeumfalu, Gasztronómiai Fesztivál
  • Rákóczi Fesztivál, Borsi
  • Népművészeti Fesztivál, Ibrány
  • Nyírerdő Nap, Nyíregyháza
  • Népművészeti Kiállítás, Máriapócs
  • Csipkekészítők találkozója

2023.augusztus 26-án a NYUNYIC, Nyírség Táncegyüttes hajdani táncosai 30 éves jubileumukat ünnepelték a Sóstói Múzeumfaluban. Egyesületünk tagjai is részt vettek a néptáncos ünnepségen, ahol kézműves foglalkozásokat tartottak.

2023.augusztus 27.

„Itt a pusztához kell igazodjon az ember, az időjárásnak nem vagyunk urai. Ha esik sár lesz, ha szárazság lesz, por lesz!” Ezekkel a gondolatokkal invitálta Rózsa Péter biogazda egyesületünk tagjait a soron következő Pásztortalálkozóra. 21. alkalommal képviselték alkotóink a megyei egyesületünket. Kézműves bemutatókkal és vásárral színesítették az eseményt.

2023. szeptember 10-én került megrendezésre a Sóstói Múzeumfaluban a Régi Magyarország Ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivál. Egyesületünk szakkörvezetői és tagjaik csatlakoztak a rendezvényhez és rendhagyó szakköri foglalkozást tartottak a múzeumfalu területén. Az volt a célunk, hogy alkotóházunkból kivigyük a foglalkozásokat újabb helyszínre és egy nagy közönség előtt is bemutathassuk szakköreinket és ezáltal újabb érdeklődőkkel ismertessük meg a népi kézművességet.

2023. szeptember 10-én Borsi település meghívására egyesületünk és a Nagykállói Népművészeti Egyesület több tagja részt vett a Rákóczi Fesztiválon. A 2021-ben felújított Rákóczi-kastélyban és udvarában került megrendezésre e nagyszabású esemény, ahol népművészeink kézműves bemutatót és vásárt tartottak.

2023. szeptember 22-én a Hagyományok Háza támogatásával megrendeztük az I. Népművészeti Fesztivált Ibrányban, amelynek a megyében lévő népművészeti egyesületek is résztvevői voltak. Az a célunk, hogy minden évben megyei szinten bemutassuk népművészeinket és az általuk készített alkotásokat. Bevonjuk a közönséget a tárgyak elkészítési folyamataiba, népi játékokkal és táncházzal ismertessük meg a közönséget.

2023.szeptember 30-án egyesületünk fafaragói részt vettek a Nyírerdő Napján. Több éve kerül megrendezésre ez a jeles esemény, melyen fafaragóink alkotásaikkal tisztelegnek az erdő fáinak.

2023. október 13-án Népművészeti Kiállítást rendeztünk a Máriapócsi Kulturális Központban. Különlegességét az adta, hogy a Csoóri Sándor pályázatnak köszönhetően már negyedik éve szakkörök működnek egyesületünk alkotóházában. Ezen a kiállításon nem csak népművészeink alkotásai, hanem a szakkörvezetők és szakköröseik közösen elkészített tárgyaik is bemutatásra kerültek.

2023. október: Egyesületünk csipkekészítő szakköre, a Csipkék, részt vett a Csipkekészítők X. Nemzetközi Konferenciáján és Találkozóján, Nagykállóban. Csipkés gomb kategóriában pályáztak és külön díjban részesültek. Csipkés legyező kategóriában Estók Judit második díjban részesült. Minden alkotónak gratulálunk.