• Névváltozás!

Új nevünk október 27-től közgyűlésünk döntése alapján: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművészeti Egyesület.

  • Megújuló vezetőség!

Egyesületünk augusztusi közgyűlésén egyéb teendői miatt elnöki tisztségéről lemondott Vajda László az MMA rendes tagja, Király Zsiga-díjas kovács, a Népművészet Mestere. Az október 27-i Cégbírósági bejegyzést követően hivatalosan egyesületünk új elnöke Szakady Kincső népi nemezkészítő lett, akinek sok sikert kívánunk az új szerepkörben. A közgyűlés az alelnökök sorába választotta ifj. Vajda László kovácsmestert.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Vajda Lászlónak és családjának egyesületünk érdekében végzett áldozatos munkájukért. Vezetése alatt egyesületünk megújult és kimagasló eredményeket ért el. Az elnöki munkáról való leköszönés ígérete szerint nem az egyesületi élettől való visszavonulást jelenti, továbbra is számíthatunk tudására, tapasztalatára és támogató jelenlétére.

Köszönjük Laci!

  • XIV. Vándorlegény

2021. november 19-én megrendezésre került a XIV. Vándorlegény Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat megnyitója és díjátadója.

Szatmáriné Győri Tünde az egyesület tagja Ifjúsági II. korcsoportban egyéni kategóriában 1. Díjban részesült. az Észak-Magyarország és Észak-Alföldi régióban.

Összesen 8 pályamunkát küldött be mind kiállításra került.

  • Teríték önálló kiállítás

Egyesületünk alelnöke Szolanics Elvira Népi iparművész „Teríték” című kiállítása nyílt meg november 11-én a Nyíregyházi Városi Galériában. A tárlatot H. Németh Katalin grafikusművész nyitotta meg. 

A kerámiák december 18-ig tekinthetők meg a Galéria emeleti kiállítóterében.

  • Roma Nap

Hajdúhadházon a Roma napi rendezvényen teknőt faragnak a roma fiatalok. A mesterségbemutatót és előadást egyesületünk alelnöke Kovács Béla népi iparművész tartotta.