Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

  • Februárban, egyesületünk első elnöke, Neszádeli Gyula az Idővár Nyugdíjas Kulturális klub tagjaival, egy jó hangulatú délután keretében ismertette a könyvkötészettel kapcsolatos ismereteket Kazincbarcikán.
  • Március 8-9. Tagjaink Miskolcon az ITC Székházban megrendezett 26. Utazás Kiállításon a “Kézművesek utcája” elnevezésű vásárban kaptak bemutatkozási lehetősséget.
  • Az egyesületünk elnöksége idén is elismerte, az egyesület érdekében az előző évben, kiemelkedő munkát végzett tagjainkat. A 2018. évben nyújtott munkájáért, Erdélyi Boglárka, Bencze Boglárka és Zsuponyóné Ujváry Mária kapott elismerő emléklapot a március végén megtartott közgyűlésen.
  • Április első napjaiban, többek között, Juhász Béláné (egyesületünknek is tagja) hímző, népi iparművész alkotásaiból nyílt kiállítás Miskolcon a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület Alkotó Házában.
  • Április 6. a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéjének különleges programjaként, Kazincbarcikán Neszádeliné Kállai Mária népi iparművész a Népművészet Mestere, “A gömöri csipkekészítés hagyománya a XX. század elejétől napjainkig” című előadását hallgathatták meg az érdeklődők Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központba.
  • A tagjaink újabb lehetősséget kaptak Kazincbarcikán a Gyermekek Háza Kézműves házban a Húsvétváró Játszóház program kísérő eseményeként, ahol ünnepre hangoló kézműves vásárban vettek részt.
  • Április 14. tagjaink a Tardonai Kultúrális Egyesület húsvétra hangoló rendezvényén közreműködtek, ahol a tojásírást és az articsókás szalagos tojásdíszítés technikáját népszerűsítették.
  • A Miskolci Egyetemen, Zsuponyóné Ujváry Máriának a Gömöri múzeum vezetőjének, (egyesületünk tagjának) gyűjteményéből nyílt kiállítása, melynek keretében mesterség bemutatót is tartott.
  • Április 18. a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésben a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével Kárpát-medencei alkotói pályázatot hirdet a komatál hagyományának újraélesztése, népszerűsítése érdekében. Ennek a programnak a megnyitó kiállításán, Gömöri mintás hímestojásaival, Gór Mihály képviselte egyesületünket.

 

 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET