• Jubileum a Zengő alján

A Nagypalli Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesület 2022. február 5-én ünnepi közgyűlés keretében megemlékezett megalakulásának 20 éves jubileumáról. A NESZ képviseletében Komjáthi Tamásné Ágnes alelnök vett részt az ünnepségen. Szívmelengető köszöntő beszédet mondott, és átadta a Szövetség ajándékát.

A közgyűlésen Bérces Boldizsárné Erzsébet, egyesületünk alapító elnöke megköszönte a tagok két évtizedes munkáját, és korára való tekintettel lemondott elnöki pozíciójáról. Jelezte: a jövőben is részt vesz a munkában, de már vezetői felelősség nélkül.

Az egyesület tagjai Bérces Boldizsárnét örökös tiszteletbeli elnöknek választották. Díszoklevél adományozásával köszönték meg neki, hogy hihetetlen energiájával, szervező tehetségével, munkabírásával létrehozta és felvirágoztatta az egyesületet.

A leköszönő elnök Dékány-Szabó Ildikó csuhéfonó népi iparművészt javasolta utódjának. Az új elnököt az egyesület tagjai egyhangúlag megválasztották.

Az ünnepi közgyűlésen Nagypall polgármestere, Grátz Erika – aki a Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesületnek a kezdetektől rendes tagja –  köszöntötte a jubiláló egyesületet, annak örökös tiszteletbeli elnökét és új vezetőjét.