• A Nagypalli Kézműves Ház adott otthont 2020. 07. 13. és 17. között immár harmadik éve a Régi Mesterségek Egyesülete rendezésében az Országos Székkötő Tábornak. Az idei évben minden bizonytalan picit, így volt ez a mi rendezvényünkkel is, de a lelkes székkötőket nem tántorította el a vírus sem. Igaz idén csak egy összevont tábort hirdettünk meg meghívásos formában, az utolsó pillanatban, rohamszervezéssel. Ettől függetlenül minden résztvevő jól érezte magát, hasznos ismeretekkel gyarapodott és aktívan, alkotva töltötte el ezt az öt napot. Jövőre visszavárjuk mindannyiunkat! Reményeink szerint a következő nyáron egyészségesek leszünk mindannyian, és újra meghirdethetjük mindhárom alkotótáborunkat.
  • Egyesületünk 2020. július 20-23 között tartotta a hagyományos nyári kézműves táborát gyerekeknek. A táborban a gyerekek kukoricacsuhéból készítettek pillangót, virágot, dióból virágkosarat. Gyöngyből angyalkát, szitakötőt, karkötőt fűztek. Levendulából bábot és babát varrtak, szalmából a nagyobb lányok kontytartót készíthettek. A táborozó gyerekek véleménye szerint is egy jó hangulatú, kreatív táborban vehettek részt.

Néhány táborozó gyermek véleménye:

„Az idei tábor volt a legjobb, mert kevesen voltunk, sok mindent csináltunk és nem voltak a nagyobb lányok.”

„Ez volt a legjobb tábor, ahol voltam.”

„Én még új vagyok, de ez a világ legjobb tábora.”

  • Dékány-Szabó Ildikó egyesületi tagunk csuhé kosarai megtekinthetők Budapesten a Duna Palotában, 2020. július 26. – augusztus 15. között a Magyar Kézművesség 2020 kiállításán.