• Május 18-án, Horpácson került megrendezésre a Palóc Piknik a Palócföldi NIE rendezésében. Az eseményen az egyesület tagjai megkoszorúzták a Mikszáth Emlékházat valamint megtartottuk az éves közgyűlésünket. Míg az udvaron a kondérban készült a gulyás, addig vendégünk, Harangozó Imre a Magyar Tudományos Akadémia tagja, „Hit és hagyomány, mint palóc önazonosság pillérei” című előadásán értékes gondolatokkal, tudással gyarapodtunk. Az ebéd után kötetlen beszélgetéssel múlattuk az időt, a talpalávalót a Folt zenekar húzta.  Köszönjük Berzeviczy-Fehér Jánosné Ircsinek, hogy elfogadta a meghívásunkat rendezvényünkre és képviselte egyesületét.
  • A Pesti Vigadóban került megrendezésre a „Nyitott Ház” című program. Egy napra kinyitotta kapuit a Vigadó a kézművesek, és a látogatók előtt. Egyesületünkből Fiser Józsefné népi iparművész vett részt az eseményen.
  • Egyesületünk tagja Fiser Józsefné a Népművészet Ifjú Mestere, Király Zsiga díjas Népi Iparművész, Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett hímző, a Magyar Művészeti Akadémia Népművész Tagozatának köztestületi tagja lett. További munkájához jó egészséget kívánunk.