• Palócföldi hírek

– Októberben indultak el Gyöngyösön a Művelődési Központban az ASzakkör program keretén belül a gyöngyfűző és hímző szakkörök. A szakköröket egyesületünk tagjai, Szarvas Józsefné Marcsi, és Csiki Tündi népi iparművész vezeti.

– Bocsi Éva népviseleti babakészítő népi iparművész, a Népművészet Mesterének salgótarjáni kiállítótermébe gyakran érkezik látogató. 2023. november 3-án nagyon távoli országból, Kazahsztánból jött vendég, Karime Abidkulova biológus, a Kazah Egyetem adjunktusa, aki élénken érdeklődött a magyar népművészet iránt. A palóc népviselet legjellegzetesebb darabját a csipkeféketőt fel is próbálta.

– A Hagyományok Háza Hálózat Nógrád megyei képviselete rendezésében kétnapos konferencia volt Salgóbányán 2023. november 8-9-én, ahol ötven neves népművészeti szakember vett részt.  A rendezvényen Bocsi Éva népviseleti babakészítő népi iparművész, a Népművészet Mestere babái segítségével előadást tartott a legszínesebb palóc népviseletről, Kazár és Vizslás népviseletéről, majd kézműves bemutatót tartottak Pethőné Szabó Piroska népi iparművésszel.