• A  2023. június 23. napján Berettyóújfalun megtartott „Kitesszük a szűrét ..” Országos szűr,- szűrrátét-, guba-, nemezkészítő és szűcshímzés pályázaton Csiki Tünde hímző népi iparművész tagtársunk egyéni modern kategóriában harmadik díjban részesült, a gyöngyösi szűcshímzés lakástextíliákon történő korszerű továbbéltetésért, a színekkel való variálásáért, ötletes eldolgozásaiért és míves kivitelezéséért.
  • 2023-ban VIII. alkalommal rendezték meg a Százrózsás hímzőpályázatot és kiállítást Mezőkövesden. Egyesületünkből Csiki Tünde tardi keresztszemes táska kollekciójával, és Verebélyi Balázs tardi keresztszemes lakástextil kollekciójával pályázott, amelyek kiállításra kerültek. Verebélyi Balázs 2. helyezést ért el míves hímzéseivel. A kiállítást Mezőkövesden a Matyó Múzeumban lehet megtekinteni.
  • június 25.-én clevelandi amerikai magyar fiatalok jártak Kazáron. Bocsi Éva népi iparművész, a Népművészet Mestere a népviseletről, hagyományokról beszélt nekik. A csoport tagjait felöltöztették a falu messze földön híres népviseletébe. 
  • június 28-án a Hatoscsatorna, Tea Glóriával című műsora Vizslást mutatta be, Bocsi Éva népi iparművész, a Népművészet Mestere és a falu polgármestere, Sándor József a falu jelenével, hagyományaival, színpompás népviseletével ismertette meg a nézőket. A műsor a YouTube-on megtekinthető.
  • július 22-én  Divat és Hagyomány címmel kiállítás nyílt Fedémesen. Bocsi Éva a Népművészet Mesterének kazári és vizslási népviseletbe öltöztetett babái közös tárlaton vesznek részt Berzeviczy-Fehér Jánosné a Népművészet Mestere által készített ruhákkal. A kiállítást 2023. augusztus 10.-ig tekinthetik meg a látogatók!
  • Egyesületünk sikeresen megvalósította a Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által támogatott Csoóri Sándor Alap pályázati programját. CSSP-Targyalkoto-SZ-2022-0077. Az utolsó időszakban Déska Bertalanné népi iparművész foglalkozásain a résztvevőket visszarepítette a régi idők szokásrendszerébe, ünnepköreinek tevékenységébe, továbbá a rimóci viselet és főkötők készítésének rejtelmeibe. Törökné Petró Mária a szécsényi nyugdíjasok klubtagjainak tartott gyöngyfűző foglalkozásokat.