• Éves közgyűlés

A Palócföldi Népi Iparművészek egyesülete 2023. május 27. napján tartotta az éves közgyűlését. Az esemény az egyesület 2022. évi munkájának értékelésével kezdődött, a tagság meghallgatta a vezetőség 2022. évi beszámolóját a szervezet munkájáról, tevékenységéről. Ezt követte az egyesületbe jelentkező új tagok bemutatkozása, majd a jövőbeni tervek megvitatása.  A közgyűlésen sort került a vezető tisztségviselők megválasztására is. Az elkövetkező 5 évben Török János elnökként, Kiss Tünde és Csiki Tünde alelnökként folytatja az egyesületi munkát.

  • Palócföldi Táncháztalálkozó

2023. június 10-én Salgótarjánban rendezték meg a IX. Palócföldi Táncháztalálkozót. A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének tagjai közül részt vett Bocsi Éva népi iparművész, a Népművészet Mestere, Benkóné Horkay Tünde népi iparművész, Benkó Pál népi iparművész és Pethőné Szabó Piroska népi iparművész. Ez a nap a Kézművesség Világnapja is. A táncháztalálkozó résztvevőinek kézműves bemutatót tartottak.

  • Népművészeti bemutató Karancslapujtőn

2023. június 13-án a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola tanulóinak népművészeti bemutatót tartott Bocsi Éva népi iparművész, a Népművészet Mestere. Kazár és Vizslás népviseletét és a népi hagyományokat ismertette a babái segítségével.