• Országos Falumegújító Konferencia

Bocsi Éva népviseleti babakészítő népi iparművész, a Népművészet Mestere népviseleti ruha gyűjteményéből divatbemutatót rendeztek az Országos Falumegújító Konferencia résztvevőinek Vizsláson, a Közösségi Házban. A legalább százéves ruhákat a falu néhány lakója nagy sikerrel mutatta be. A programot babakiállítás egészítette ki.

  • Szakkörvezetés módszertana képzés

A Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett „Szakkörvezetés módszertana” (468-3/2022/KOZMUVFO) megnevezésű képzésén a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének nyolc tagja vett részt, és tett sikeres záróvizsgát Salgótarjánban. Kerti Eszter, Sasvári János, Siposné Dr. Solymár Magdolna, Szarvas Józsefné, Szécsényiné Alapi Ildikó, Törökné Petró Mária, Török János és Záhorszki Mónika.

  • Lichtenfels-i kosárfonó fesztivál

A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületéből Hajdu Marcsi kosárfonó kézművesünk  szept. 16-18-ig Lichtenfelsben   vett részt egy nagy múltú, nemzetközi kosárfonó fesztiválon Legeza Mártival és Borbényi Évivel.

Francia, olasz, német, dán, litván mesterek árulták portékáikat a vásárban. A fesztivál keretein belül kiállítások és filmvetítések mutatták be a modern, vesszőből készült tárgyakat Meglátogatták az ottani szakiskolát (mely a kosárfonók főiskolája), ahol nagyon jól felszerelt kosárfonó műhelyek voltak és mindemellett szeretetteljes vendéglátásban volt részük. Hatalmas öröm volt látni  a kosárfonó szakma hihetetlen megbecsültségét, melyet Marcsi ezen a fesztiválon tapasztalt meg először. Meglátogatták a szintén nagy múltú kosár múzeumot Michelauban, melyben elképesztő mennyiségű és minőségű fonott tárgyat láttak. A szervezésért köszönet Legeza Mártinak.