• Magyar Kézműves Remek Díj

Egyesületünk tagja, Turós Istvánné csipkeverő népi iparművész munkáját a bíráló bizottság  Magyar Kézműves Remek díjban részesítette. Gratulálunk munkája elismeréséhez, sikeréhez.  Munkája egy kézzel szövött, sioagárdi hímzésmintával díszitett vert csipke boleróval aminek az alapanyagát Kamocsay Judit szövő készítette. 

  • Családi alkotó nap Rozsnyón

Húsvét előtti „Családi alkotó nap” megrendezésére került sor a Gömöri Hagyományőrző Kultúra házában Rozsnyón. Egyesületünk tagjai részt vettek a kézművesfoglalkozások vezetésében.

https://www.facebook.com/roznavskatelevizia/videos/2848668885430662

  • Ingyen piac

Gyöngyösön az Ingyen piac újság kirakat galériát rendezett be. A kirakati bemutatkozáshoz a városban élő népművészeket, alkotókat kérnek fel. Áprilisban Csiki Tünde hímző és Fiser Józsefné hímző alkotásai láthatók.

  • Palócföld magazin

Nyomdába került a Palócföld ez évi tavaszi száma. Március 22-étől kapható lesz az újságosoknál. Felvidéki tagtársunk Benko Pál festett mennyezetkazettái is helyet kaptak a kiadványban.

  • Bútorfestő hétvége Mezőkövesden

Bútorfestő hétvége volt Mezőkövesden a Matyó Népművészeti Egyesület szervezésében, ahol Sasvári János fafaragó, bútorfestő népi iparművész, a népművészet mestere is bemutatta Palócföld kincsestárát.

  • Táncháztalálkozón egyesületünk tagjai

Két év kihagyás után áprilisban újra népzenétől volt hangos a Papp László Sportaréna. Megrendezésre került a 40. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklór fesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje. Egyesületünket Deme Józsefné népi ékszer készítő és Fiser Józsefné hímző képviselte.

  • Házasság a múltban

Házasság a múltban címmel kiállítás nyílt  2022. március 22-én, Szécsényben, a Kubínyi Kastélyban. A tárlat látogatóit Bocsi Éva népi iparművész, a Népművészet Mestere nagyszüleinek száz évvel ezelőtt készült fényképe fogadja! A menyasszony és vőlegény babái  80- 90 évvel ezelőtt viselt esküvői ruhák darabjaiba vannak felöltöztetve. A parasztlagzik szokásait mutatja be a lagziba süteményt, baromfit, a menyasszony ágyát vivő babái. A kiállítás 2022. szeptember 22-ig látogatható.