• Kárpát-medencei Népi Textilfesztivál

A Békéscsabán 2020. március 6-8-ig megtartott XVII. Kárpát-medencei népi textilfesztivál témája a „Népi textíliák a mai életünkben” volt. Egyesületünkből öt tag: Csiki Tünde, Fiser Józsefné, Magulya Miklósné, Törökné Petró Mária és Turós Istvánné vehetett részt a rendezvényen a CSSP-E-Targyalkoto-Sz-2019-0040 sz. pályázat támogatásának köszönhetően

A több mint 1200 alkotásból rendezett kiállításon hímzéseket, szövéseket, nemezmunkákat, viseleteket csodálhattak meg a látogatók. Egyesületünk három pályázó, kiállító tagja díjazásban, elismerésben részesült.

Csiki Tünde – I. díjban részesült, /palóc hímzés: asztalterítő, kenyérzsák, székpárna, kötény/ 

Fiser Józsefné – Különdíjban részesült, /palóc mintákkal díszített övek, táskák – közös alkotás Kelemen Eszter Klárával/

Turós Istvánné – I. díjban részesült, /hunnia csipke: nyakék, nyakkendő/

Gratulálunk minden díjazottnak, a programok szervezőinek.

  • Varázserejű Hímes Tojás Kiállítás

2020. február 28-án a Füleki Városi Honismereti Múzeumban nyílt meg Benko Tünde tárgyalkotó népművész első önálló kiállítása, mely a Füleki Vármúzeum idei első kiállítása isegyben. A tárlaton több vidékről, de elsősorban Nógrád megyéből származó, viasszal írt hímestojások mintakincsét tekinthetik meg az érdeklődők.

  • Bocsi Éva Népi Iparművész kiállításai és az Év Embere Díj

2020. február 26-án volt az eredményhirdetése Az év embere Nógrád megyében 2019-ben, ahol Bocsi Éva a második helyen végzett.

2020. február 27-én a balassagyarmati Palóc Múzeumban megnyílt Bocsi Éva kiállítása ” Kazáron, Vizsláson sok szoknya van a lányon” címmel.

A Szabad Föld 2020. március 6-i számában képes riport jelent meg Bocsi Évával.

2020. március 8-án Bocsi Éva Mátraszőlősön viselettörténeti bemutatót tartott.

2020. március 10-én a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban megnyílt a Tavasz virágai című kiállítás, ahol Bocsi Éva egy alkotása is látható.