Február utolsó hétvégéjén remek Tavaszköszöntő programot tartottunk. A rendezvény pénteken Boncsér Gábor hangszer bemutatójával, gyermek és felnőtt táncházzal vette kezdetét. Szombaton a régió 7 népművészeti egyesületének képviselői voltak vendégeink, délelőtt közösségfejlesztő tréninget tartottunk, majd a nagyközönség is bekapcsolódhatott a jobbnál-jobb kézműves foglalkozásokba. A napot Simándi László mesemondó műsora zárta, a vidám hangulatot megkoronázó, gyerekeket és felnőtteket egyaránt megnevettető meséivel. Vasárnap egyesületi tagjaink a Hadas alkotóházaiban mutatták be mesterségüket, lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek egy-egy tevékenység kipróbálására.

Március 2-án korsófonást tanított Makkainé Zsóka, 11 résztvevő közel 12 óra alatt sajátította el a kis népszerű tárgy elkészítését.

Ha Nőnap, akkor Békéscsaba – Textiles fesztivál. Egyesületünk Borsóka Hímzőköre sikerrel szerepelt a pályázaton, a szakkör vezetője Pap Bernadett 1. díjban részesült a „Színharmóniák” témakörben.

Március 15-én Kisgyőrben rendeztünk kiállítást „A színpompás matyó népművészet” címmel. Néhány éve kezdtük el gyűjteni kortárs alkotók népi iparművészeti tárgyait, illetve elkészült egy fotósorozat, mely portrékon, pillanatképeken keresztül mutatja be egyesületünk tagjait, főbb tevékenységeit. A megnyitó ünnepséget néptánc bemutató és kézműves workshop színesítette.

Ugyancsak március 5-én Stuttgartban a BYME divatmárka és Hrivnák Tünde meghívására szintén bemutatkozott a matyó hímzés. A hagyomány és innováció jegyében divatruhákon a mezőkövesdi mellett Kalocsa, Kárpátalja, Hövej hímzései valamint a halasi csipke nagy sikert arattak a Liszt Intézet rendezvényén.

Március 31-én és április 1-jén a Matyó Húsvét című rendezvényen tánccsoportjaink műsorát, kézműves mestereink munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

Április 6-án a nagy érdeklődés miatt ismét lesz korsófonás. Ugyanezen a napon is zajló Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéje alkalmából 10.00-14.00 óra között lesz látogatható egyesületi tagjaink alkotóháza a Hadasban, többek között a párta, mézeskalács készítés, hímzés, szövés, bútorfestés folyamatába lehet betekintést nyerni és kipróbálni egy-egy technikát, valamint be lehet öltözni matyó népviseletbe.