• Jubileum és egyebek

Mint mindenki más, a Matyó Népművészeti Egyesület életében is nehéz időszakot jelent a COVID járvány miatti korlátozás. Legnagyobb űrt talán a közösségi élmények hiánya jelenti, nincsenek, szakköri foglalkozások, workshopok, táncpróbák. Természetesen igyekszünk kihasználni a digitális lehetőségeket.

Decemberben az ünnepre való hangolódás érdekében élő FACEBOOK bejelentkezés során mutatta be három kézműves mesterünk az ajándékkészítés lehetőségeit, ami nagy „látogatottságnak” örvendett.

Januárban a matyó népművészet Szellemi Kulturális Jegyzékre kerülését ünnepeltük, szintén rendhagyó módon. A korábbi években több napos események során, látványos kiállítás, egész estés gálaműsor volt a program, mindig nagyszámú közönség előtt. Idén szintén a legnagyobb közösségi hálón emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napján a korábbi évek „Matyó Rózsa Ünnepe” eseményeire, egy digitális kiadvány, fotók, filmfelvételek felidézésével.

Február 12-én tartottuk az év első elnökségi ülését, ahol az idei tervek nagyon alapos átbeszélése mellett ünnepi pillanatokban is részünk volt, hiszen 1991. február 15-ét idéztük fel, amikor megalakult a Matyó Népművészeti Egyesület. Bízunk benne, hogy 2021. május végén már nemcsak szűk körben, hanem a közönség számára is nyitottan tarthatjuk meg a megalakulás 30. évfordulója alkalmával ünnepi közgyűlésünket, melyet terveink szerint egy programokban gazdag Folkhétvégébe illesztünk be.

A 30. szülinap

A 30. szülinap