Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Szeptemberi sikereink

Szeptemberben több rendezvényen is sikerrel szerepeltek kézműveseink. Csepelen a Hungarikum Fesztiválon, Kisgyőrben a Szüreti napon, Hajdúdorogon a Hazaváró Napon tartottunk kézműves foglalkozásokat, bemutatókat. Valamennyi helyszínen megmutattuk természetesen a matyó népviseletet is.

  • Interjú az MTVA Életkor című műsorában

Az MTVA Életkor című műsora készített több riportot is egyesületi tagjainkkal, melyek az M1 adásában kerültek levetítésre. A műsor részletesen bemutatta Sápi Jánosné pártakészítő és a Borsóka Hímzőkör tevékenységét.

  • Októberi workshopok

Október elejétől indultak kézműves workshopjaink, melyek a szövés, mintarajzolás, kosárfonás és hímzés alaptechnikáit ismertetik meg a résztvevőkkel. Bízunk benne, hogy ezek az alkalmak rendszeres találkozásokat, néhány ember esetében pedig a szakmai ismeretekben való elmélyülést alapozzák meg.

  • Hímző Hétvége 2019.

Szervezzük a már hagyományosnak mondható Hímző Hétvégénket, amelyre 2019. 10.25-27. között kerül sor. A jelentkezők többek között a cipós horgolást, a rojtozást és a furtai hímzést is elsajátíthatják. Bízunk benne, hogy ez a továbbképzés is hozzájárul a résztvevők jövő évi Hímzőpályázaton való sikeres szerepléséhez. A pályázati felhívást hamarosan közzétesszük.