Borsóka Hímzőkör a Gyapjúfesztiválon

  • A Borsóka Hímzőkör tagjai különdíjban részesültek Székesfehérváron a május 11-én megrendezett Gyapjúfesztiválon alkalmával megrendezett pályázaton.

Továbbképzések a Csoóri Sándor Program keretében 

  • A Csoóri Sándor Program támogatásával hímző szakkörvezetők és szakkörök részére szervezetünk továbbképzést 2019. május 24-25-én. Tarsoly Andorné a komádi hímzések, Pap Bernadett a színes matyó hímzések elméleti és gyakorlati tudnivalóit osztotta meg a résztvevőkkel.
  • Szintén a Csoóri Sándor Program támogatásával zajlik szabás-varrás tanfolyamunk, melynek keretén belül az alapvető technikákkal ismerkednek meg a résztvevők.

Közgyűlés

  • Május 31-én tartottunk éves beszámoló közgyűlésünket. A 2018. évi közhasznú beszámoló elfogadása mellett az ez évi, már lezajlott ill. megrendezésre kerülő programok voltak a fő napirendi pontok. Az elnök és az elnökség beszámolóját követően közös beszélgetéssel és finom falatokkal zártuk a közgyűlést.

Kisjankó Bori Hímzőpályázat kiállítás a Matyó Múzeumban

  • Már készül az Országos Kisjankó Bori Hímzőpályázat anyagából a kiállítás a Matyó Múzeumban. 2019. június 28-án 11,00 órakor kerül sor a megnyitó és díjkiosztó ünnepségre. A ceremóniát követően június 28-án és június 29-én konferenciát szervezünk kiváló előadókkal és előadásokkal.

Pünkösdi Örökség Ünnep Szentendrén

  • Egyesületünk táncosai és kézművesei is részt vettek 2019. június 8-9-11-én a Pünkösdi Örökség Ünnepen a szentendrei Skanzenben. A rendezvényre kilátogatók magukra ölthették a matyó népviseletet, kipróbálhatták a matyó hímzés készítését és élvezhették táncosaink remek színpadi programját.