• Erzsébet táborban jártunk Móron

A móri Radnóti Általános Iskola 2-6 osztályos táborozói számára tartottunk kézműves délutánokat, június 14-én és 21-én. A táborozó gyerekek nemezeltek, gyöngyöt fűztek, mézeskalácsot festettek, kötelet vertek, könyvjelzőt és varázs mezőt készítettek.

  • Velence tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál 2021. június 25-26-27.

Nagy sikert aratott egyesületünk és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület kézműveseinek bemutatója és vására. A három napos rendezvényen MintaKINCStár játékszigettel vártuk a kicsiket és nagyokat, itt népi játékokkal illetve minden nap más-más motívumkinccsel találkozhattak az érdeklődők. A látogatók a barkó alkotásokból készült kiállítás mellett két alkalommal tekinthették meg a Nyiss ajtót a barkóságra! rendhagyó divatbemutatót. 

  • A nyár folyamán folytatódtak programjaink Szabadbattyánban

Június 26-án délelőtt a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár szombati Nyárindító Hejehuja rendezvényén vendégeskedtünk, kézműves foglalkozásokat tartva majd július 10-én, a szabadbattyáni falunapon gyékényszövő bemutatót és MintaKINCStár játékszigettel vártuk a látogatókat.

  • Táncháztalálkozó – Budai Fonó

Örömmel vettünk rész idén is a Táncháztalálkozó szombati és vasárnapi délelőtti gyermekprogramjain július 3-4-én.. Változatos kézműves foglalkozásokkal (csuhé-, bőr, gyöngy, fonal munkákkal) és MintaKINCStár játékszigettel vártuk a gyerekeket.

  • Befejeződött a csipkeverő hét

Július 2-án bezárta kapuit az évente rendszeresen megrendezett csipketábor.

Helyszín idén a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár volt.

A tábor témája:  a Sárközi csipke variációk

Szakmai vezető: Kárpáti Veronika csipkekészítő

Jövőre visszavárjuk a csipkéseket.

  • ONK díjátadó

Július 2-án rendezték meg a Hagyományok Házában az Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás díjátadó ünnepségét.

A M-ART díjazott alkotói:

Gránátalma díj:

Sevella Zsuzsanna játékkészítő Székesfehérvár

Arany oklevél:

Józsa Szaka E. Kata nemezkészítő népi iparművész Népművészet Ifjú Mestere, Aba

Hegyaljai Tünde nemezkészítő népi iparművész, Budajenő

Kövér György – Seregély Mirtill mézeskalács ütőfa kaláccsal, Gidofalva, Mogyoród

Ezüst oklevél

Köpf Jenő faesztergályos, Székesfehérvár

Glückné Nagy Gabriella gyöngyfűző népi iparművész Székesfehérvár

Gratulálunk minden díjazottnak! 

  • Folytatódik a kézműves előadássorozatunk a Nemzedékek Házában

Az ismeretterjesztő előadássorozat júliusi vendége Bangó Alíz keramikus, etnográfus, tanár, a hucul fazekasság kutatója. Az előadásokon megismerhetjük a hucul népcsoportot, mintákat, életmódjukat. Hallhatunk a hucul fazekasság szimbólumairól, mint pl. a pipázó kecske, a hegedűs pöttyös ló.

Mindkét alkalommal ízelítőt kapunk e különleges mintavilággal készült tárgyakból. 2021. július 16. és 2021. július 23.-án este hatkor a Nemzedékek Házában. Várunk mindenkit szeretettel!