• Harminc év csipkéi – vándorkiállítás

A Magyar Csipkekészítők Egyesületének vándorkiállítását „Harminc év csipkéi” címmel rendhagyó módon, online nyitottunk meg 2020. június 11-én A Szabadművelődés Házában.

A megnyitó után június végétől már látogatható is volt, a program zárójára 2020. 07.03. 16 órakor került sor Vonsik Zsuzsanna a Magyar Csipkekészítők Egyesületének elnöke záró tárlatvezetést tartott. A tárlatvezetés kapcsolódott a NESZ által szervezett Kézműves Szakkörök Szakmai Konferenciájához, mely idén szintén online formában került megrendezésre 2020.07.04-én.

  • Kézműves Szakkörök Szakmai Konferenciája

Idén a szakmai konferenciáját is online módon szervezte meg a NESZ az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosító számon nyilvántartott „Hálózatépítés az élő hagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” című projekt keretében. A programra előzetesen jelentkezni kellett, majd a jelentkezők linkeket kaptak az előadás meghallgatásához és a digitális anyagok megtekintéséhez.

  • Táborok

Felnőtt alkotótáborokat szervezett harmadik alkalommal a NESZ az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosító számú projektben Kárpáti Veronika vezetésével, az Úrvölgyi csipke készítésével ismerkedtek meg a táborozók.

Az Országos Bútorfestő hétnek is a Felsőváros Közösségi Ház adott otthont. A tábor lakói a sárközi bútormintákkal ismerkedtek meg Cz. Budai Katalin bútorfestő oktató segítségével. Sámli és táblakép is készült a héten.

Idén nyáron újból bekapcsolódtunk a székesfehérvári városi gyermektábor programjába, hetente egy alkalommal szerdán délelőtt találkozhatnak velünk a táborozók. Forgószínpad szerű megoldással 3-4 kézműves foglalkozással is várjuk a gyerekeket.

A Kodály Zoltán Általános Iskola idén Erzsébet tábort szervez, ebben a táborban hetente kedden délelőtt találkozhatnak velünk a táborozók, itt a kézműves foglalkozások mellett élőszavas mesemondással is várjuk a gyerekeket.

  • Kézműves családi alkotó napok kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak

2020. augusztus 3-tól 7-ig, 9-16 óráig

Minden nap más-más mesterség kiemelkedő oktatója várja az érdeklődőket.

Tervezett oktatók: Józsa-Szaka Kata nemezkészítő, Seregély Mirtill ütőfás mézeskalácsos, Cz. Tóth Hajnalka hímző, Bárány Mara csuhéműves, Fehér Anna népi ékszerkészítő

Naponta:

MintaKINCStár Játékkészítő Műhely és MintaKINCStár Játszóház az adott nap témájához kapcsolódóan.

Játékkészítő műhelyfoglalkozás vezető: Sevella Zsuzsanna, a MintaKINCStár sorozat kidolgozója, népi játékkészítő

A gyermekfoglalkozásokat vezetik: Gonda Emma, Komendó Gabriella