• Egyesületünk kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a tudását megossza az ifjúsággal és a felnőtt érdeklődőkkel. Hímzés tekintetében Székely Erzsébet Népi Iparművész, hímzés oktató tart heti rendszerességgel oktatást a GYMSM Iparkamarában. Az érdeklődők megismerkedhetnek a rábaközi gyapjúhímzéssel, csornai aranyhímzéssel, rábaközi szálán varrott hímzéssel. Az év elején közös tanulmányi kirándulásra utaztak a hímző kör tagjai Csornára és ott megtekintették a népművészeti kiállítás textil szekcióját. Különös tekintettel a viseleteket és a csornai aranyhímzéses menyecskekendőket figyelték meg.
  • A Kamara épületében Véghné Ágnes Népi Iparművész höveji csipkevarró tart oktatást. A tagok megismerkedhetnek és elsajátíthatják a csipkevarrást az alapoktól. A győri Generációk Házában is folyamatosak az oktatások. Káldi Károly Népi Iparművész, fazekas foglalkozásokat tart az arra érdeklődőknek. Kiss Ágota a népi gyöngyfűzés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, valamint modern gyöngyfűzési technikákat oktat. Judák Ambrus kosárfonó foglalkozásai szintén a Generációk Házában folynak, ahol csodálatos kosarak készülnek. Az oktatások az ifjúság számára is elérhetőek, melyre több tagunk közreműködésével a győri Kovács Margit Iskolában kerül sor.
  • Egyesületi tagjaink rendszeresen vesznek részt vásárokon, kiállításokon. A téli időszakban van lehetőség részt venni képzéseken is, mint pl a kalotaszegi gyöngyhímzés, textil konferencia.
  • Egyesületi tagjaink a téli időszakot igyekeznek minél jobban kihasználni, és felkészülni a tavaszi pályázatokra, mint pl. az Országos Népművészeti Kiállítás, Fazekas Pályázat, Berekai Éva népi ékszer pályázat.