• Csoportos tudásátadás

A Csoóri Sándor Alap támogatásával továbbra is működnek a népi kézműves szakköreink.

  • Miklósi Szövőkör Békéscsabán

A Miklósi Szövőkör 9 tagja vett részt a békéscsabai XIX. Kárpát-medencei Textilfesztiválon. Alkotásaik a fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon láthatók. A törökszentmiklósi Klein-Lábassy Kultúrkúriában hétfőnként továbbra is összejönnek, és új textilek készítésébe kezdtek

  • Egyesületi élet

Márciusban is folytatódik – pályázati támogatásból – az Alkotóház bútorzata és fontos kisegítő eszközei beszerzése, és beépítése.

  • Egyesületi tagok kiállítása

Kerékgyártó Emese népi bútorfestő kiállítása nyílik március 26.-án Törökszentmiklóson, az Ipolyi Arnold Művelődési Központban. A kiállítás 2024. március 26 – április 28. között lesz látogatható.

  • Tiszavárkonyi ALKOTÓHÁZ felújítása

A tiszavárkonyi Alkotóházunk felújítása befejeződött, már csak apróbb munkálatok vannak hátra, például a galéria korlátjának elkészítése. A befejező munkálatokat a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton elnyert 20 millió forinttámogatásból, valamint az egyesületi tagok önkéntes munkájával valósítottuk meg.

F E L H Í V Á S!

A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait.

Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni.

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk!

Egyeztetni Molnár Jánosnéval, az egyesület elnökével javasoljuk. Tel: +36 30 398 02 08,

e-mail: guzsaly1@gmail.com