• Miklósi Szövőkör 

A törökszentmiklósi Klein-Lábassy Kultúrkúriában hétfőnként folytatódnak a felnőtteknek szervezett Miklósi Szövőkör foglalkozási, melyet az egyesület elnöke, Molnár Jánosné szövő népi iparművész vezet.

  • Csoportos tudásátadás

A Csoóri Sándor Alap támogatásával tovább működtetjük a gyermekeknek szervezett népi kézműves szakköröket Szolnokon az állami gondozottak körében és a Tiszatenyői Szent István Általános Iskolában. Továbbá a jánoshidai Népi Díszítőművészeti Szakkör működését is e támogatásból biztosítjuk.

2024 januárjától a Kunmadarasi Általános Iskolában fazekas szakkör folytatja a 2023 tavaszán megszakított foglalkozásokat Szűcs Andrea szakkörvezetővel, Karcagon az MMI által támogatott ASzakkör keretében mézeskalácsos csoport indul Andrásiné Peszeki Ágnes vezetésével, valamint Tiszafüreden szintén az MMI által támogatott tojásíró szakkör kezdi meg működését Nagyné örök Zsóka műhelyében.

  • Tudásunkkal kézen fogva program (ASzakkör)

Megyénkben 35 településen 48 szakkör szervezése folyik, ami 9 féle népi kézműves ágat képvisel. E szakkörök mentorálását egyesületünk végzi. Novemberben – decemberben megtörtént a tanácsadók és a helyszínek közötti egyeztetés, és a mentorálás ütemezetten folyik.

  • Adventi kézműves foglalkozás

Adventi kézműves foglalkozást szervezett felnőtteknek az egyesület a tiszavárkonyi Közösségi Színtérben december 10-én, melyen karácsonyi díszeket, többféle képeslapot, angyalkákat és újrahasznosított anyagokból gyertyatartót, asztali díszt készítettek a látogatók.

  • Tiszavárkonyi ALKOTÓHÁZ felújítása

Június óta tart a tiszavárkonyi Alkotóházunk felújításának befejező szakasza, amelynek során elkészült az emeleti manzárd részen két foglalkoztató, iroda és tanári szoba és megvalósult a külső tatarozás is. E a munkálatokat a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton elnyert 20 millió forinttámogatásból, valamint az egyesületi tagok önkéntes munkájával valósítjuk meg.

A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait.

Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk.