• Miklósi Szövőkör

A törökszentmiklósi Klein-Lábassy Kultúrkúriában hétfőnként folytatódnak a felnőtteknek szervezett Miklósi Szövőkör foglalkozási, melyet az egyesület elnöke, Molnár Jánosné szövő népi iparművész vezet. Novemberben tapasztalatcsere látogatásra érkeztek hozzánk a tiszaroffi Könyvtár és Közösségi Hely Szövő ASzakkör tagjai. A látogatás során a tiszaroffiak megismerkedtek a körünk szakmai tevékenységével, sok hasznos gyakorlati témát megbeszéltek egymással a két szakkör tagjai.

  • Csoportos tudásátadás

A Csoóri Sándor Alap támogatásával tovább működtetjük a gyermekeknek szervezett népi kézműves szakköröket Kunmadarasi Általános Iskolában, Szolnokon az állami gondozottak körében és a Tiszatenyői Szent István Általános Iskolában. Továbbá a jánoshidai Népi Díszítőművészeti Szakkör működését is e támogatásból biztosítjuk. Karcagon az MMI által támogatott ASzakkör keretében mézeskalácsos csoport indult Andrásiné Peszeki Ágnes vezetésével.

  • Tudásunkkal kézen fogva program (ASzakkör)

Megyénkben 35 településen 48 szakkör szervezése folyik, ami 9 féle népi kézműves ágat képvisel. E szakkörök mentorálását egyesületünk végzi. Novemberben már megtörtént a tanácsadók és a helyszínek közötti egyeztetés, és néhány mentorálás meg is történt.

  • Adventi kézműves foglalkozás

Adventi kézműves foglalkozást szervez felnőtteknek az egyesület a tiszavárkonyi Közösségi Színtérben december 10-én 10 és 16 óra között, melyen sokféle ajándékot, karácsonyi díszt készíthetnek az érdeklődők.

  • Tiszavárkonyi ALKOTÓHÁZ felújítása

Június óta tart a tiszavárkonyi Alkotóházunk felújításának befejező szakasza, amelynek során elkészülnek az emeleti manzárd részen a foglalkoztatók, és megvalósul a külső tatarozás és tereprendezés is. Ezeket a munkálatokat a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton elnyert 20 millió forinttámogatásból, valamint az egyesületi tagok önkéntes munkájával valósítjuk meg.

– A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait.

– Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk.