• Befejeződtek a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projektben megvalósított kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásai. A program a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.
  • Népi kézműves foglalkozásokat tartunk Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal felkérésére április – május – június hónapban, szombatonként a frissen felújított Klein – Lábassy Kultúrkúriában. Június 24-én a foglalkozás témája: Színes gyapjú készítése festéssel, kártolással, hozzá egy kis nemezelés is lesz.
  • Készülünk az augusztus eleji SZÖVŐTÁBORRA, melynek középpontjában az út a népművészettől a dizájn felé téma lesz. A helyszín a törökszentmiklósi Klein – Lábassy Kultúrkúria, időpont július 31 – augusztus 4.
  • Június utolsó hetében kezdődik a tiszavárkonyi Alkotóházunk felújításának befejező szakasza, amelynek során elkészülnek az emeleti manzárd részen a foglalkoztatók, és megvalósul a külső tatarozás és tereprendezés is. Ezeket a munkálatokat a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton elnyert 20 millió forinttámogatásból valósítjuk meg.
  • A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait. Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk.