• Befejeződtek a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projektben megvalósított kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásai, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál, valamint Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A program a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.
  • Népi kézműves foglalkozásokat tartunk Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal felkérésére április – május – június hónapban, szombatonként a frissen felújított Klein – Lábassy Kultúrkúriában.
  • A Klein – Lábassy Kultúrkúria átadó ünnepségén az egyesületünk Törökszentmiklós környéki tagjai alkotásaiból összeállított kiállítását is láthatták az érdeklődők.
  • Készülünk az egyesület május végi soros közgyűlésére.
  • Továbbra is egyik legfontosabb feladatunk a tiszavárkonyi Alkotóház felújításának terveink szerinti befejezése. Befejeződött a Csoóri Sándor Alaptól elnyert bruttó 4,5 millió forintos támogatás felhasználásával az Alkotóház földszintjének felújítása. A társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton – országgyűlési képviselői közreműködéssel – 20 millió forint támogatásban részesültünk az „Alkotóház felújításának befejezése” – a szervezet tevékenységének és céljai megvalósításának támogatása címmel. Ebből a támogatásból alakíttatjuk ki az emeleti részen a foglalkoztatókat, az irodát és a tanári szobát, valamint megvalósul az épület külső homlokzatának rendbetétele is.
  • A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait.
  • Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait, amit előre is köszönünk.