• Folytatódik a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekt megvalósítása a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásain, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál. Pályázati támogatással működik tovább Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A projekt a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.
  • Továbbra is egyik legfontosabb feladatunk a tiszavárkonyi Alkotóház felújításának folytatása és terveink szerinti befejezése. Jelenleg is zajlik a Csoóri Sándor Alaptól elnyert bruttó 4,5 millió forintos támogatás felhasználásával az Alkotóház vizesblokkjának felújítása. A társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére benyújtott egyedi pályázaton – országgyűlési képviselői közreműködéssel – 20 millió forint támogatásan részesültünk az „Alkotóház felújításának befejezése” – a szervezet tevékenységének és céljai megvalósításának támogatása címmel.
  • A felújítást követi az épület berendezése, amihez szívesen vesszük és kérjük a tagszervezetek segítségét, nem pénzbeli felajánlásait. Annak idején többen jelezték, hogy ebben tudnak majd segíteni. Hamarosan erre sor kerülhet!

Szívesen fogadjuk a Tagszervezetek felajánlásait.