• Egyesületünknél is lassan indult az újesztendő. A gyermekszakkörökben csak a téli szünetet követően folytatódik a mesterségekkel ismerkedés.
  • 2023-ban is folytatódik a „Kézműves mesterek nyomdokain V.” c. projekt megvalósítása a kisközösségek, a gyermek és felnőtt népi kézműves szakkörök foglalkozásain, éspedig Kunhegyesen, Kunmadarason, Tiszatenyőn az általános iskolában, Nagykörűben a művelődési házban, Szolnokon pedig az állami gondozottaknál.

Pályázati támogatással működik tovább Törökszentmiklóson a Miklósi Szövőkör, melynek helyszíne a Kézműves Ház. A projekt a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

  • 2023. évben továbbra is egyik legfontosabb feladatunk a tiszavárkonyi Alkotóház felújításának folytatása.

A földszint felújítási munkálatainak jelentős részét sikerült megvalósítani, amit remélhetően be tudunk fejezni 2023-ban, bár a beadott pályázat támogatásaként a Csoóri Sándor Alaptól jóval kevesebb összeget kaptunk (4 500 0000), mint amennyit igényeltünk.

Ha kész lesz a földszint, utána már „csak” az emeleti manzárd rész beépítésére, a külső homlokzat tatarozására, tereprendezésre, engedélyek kérésére és a ház berendezésére kell pénzt szereznünk.

  • Január második felében tart az egyesület elnöksége évindító összejövetelt, más jelentősebb eseményt e hónapban nem terveztünk.

 

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!