• 2021. szeptember 4-én az egyesület részt vett a Szolnok Város Napja keretében megrendezett Civil Kavalkádon. 
  • Szeptember hónap a szakköreink őszi indításának időszaka. Folytatja működését a felnőtteknek szervezett Szövő és Komplex Kézműves Szakkörünk, a szövő Törökszentmiklóson, a komplex pedig Tiszavárkonyban működik. A gyermekek részére öt szakkört indítunk: Kunmadarason fazekas, Kunhegyesen szalmafonó, Szolnokon az állami gondozottaknak fazekas szakkörök a pandémia után újraélednek. Nagykörűben és Tiszapüspökiben pedig új szakkört indítunk.
  • Szeptember 13-17. között volt a III. Értékmentő Tábor Tiszavárkonyban c. programunk, amin 32 fő vett részt (egyesületi tagok és segítők). A táborban a felújítás alatt álló Alkotóház függönyeit készítettük elő. Szabtuk, varrtuk, drukkoltuk és a hímzésüket is elkezdtük (kun- és jászsági szűcshímzéssel), amit résztvevők otthon fejeznek be. A férfiak pedig befejezték a Népművészeti Alkotótelep utcafronti kerítésének építését. 
  • Szeptember 18-án részt vettünk a Területi príma díj átadó gáláján, mint a 10 legtöbb szavazatot kapott jelölt egyesület. Nem lett az egyesület Príma díjas, de óriási megtiszteltetés volt már maga az, hogy jelöltek bennünket, és még nagyobb öröm volt, hogy bekerültünk a 10 legjobb jelölt közé, hiszen olyan jelöltek kapták idén a díjat, mint Bodonyi Dóra olimpiai bajnok kajakos, Baranya Dávid táncos, dr. Rusvai Miklós víruskutató. 
  • A nyár folyamán folytatódik a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelep Alkotóházának felújítása. A CSSP-2020 pályázati támogatásból a régi épületgépészt régi szerelvényeinek (villany, gáz, fűtés, víz) lebontása, a régi nyílászárók eltávolítása, valamint a falak letisztítása történt meg. Ezt követte a villanyáram és a vízvezetékek alapjainak kiépítése és a falfelületek vakolása a földszinten. Sajnos több munkálatot az elnyert összeg nem tett lehetővé.

Szeptember 26-én a szolnoki Borovi Faipari Részvénytársaság az általuk elkészített bejárati ajtókat, ablakokat építi be az épületbe, ami a részvénytársaság adománya. Hatalmas – többmilliós – segítség ez az adomány, különösen a mai építőipari árak mellett.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!