• A nyár folyamán folytatódik a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotótelep Alkotóházának felújítása. A CSSP-2020 pályázati támogatásból a régi épületgépészt régi szerelvényeinek (villany, gáz, fűtés, víz) lebontása, a régi nyílászárók eltávolítása, valamint a falak letisztítása történt meg. Ezt követte a villanyáram és a vízvezetékek alapjainak kiépítése és a falfelületek vakolása a földszinten. Sajnos több munkálat az elnyert összeg nem tett lehetővé. Most tárgyalásban állunk egy szolnoki részvénytársasággal, amelynek adománya révén remélhetőleg új nyílászárókat (ajtók, ablakok) kapunk.
  • Szűcs Imre fazekas és családja egy általik megvásárolt régi parasztházban alakította Gyűjteményes Házát. A június 16-án megtartott ünnepélyes megnyitón a protokoll mellett jelent volt a hazánkban tevékenykedő fazekasmesterek jelentős része. Ha arra jártok nézzetek Szűcs Imre fazeka népi iparművész, a népművészet mestere Gyűjteményes Házába (5350 Tiszafüred, Belsőkertsor 4/a.).
  • Mesterségek Hétvégéje – nemezelés szakmai programot szervezett az egyesületünk Törökszentmiklóson, a Kézműves Házban, amit a Csoóri Sándor Alap támogatott. A szakmai programon 10 felnőtt érdeklődő vett rész július 26-27-én (szombat-vasárnap).
  • Július 5-én Karcagon, a Györffy István Nagykun Múzeumban nyílt Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész, Andrási Mihály fafaragó népi iparművész és a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alkotóközösségének közös kiállítása.
  • Július 29-én lesz a NMI Megyei Irodája által szervezett képzés keretében az egyesület előadása, bemutatkozása és kézműves foglalkozás, amit az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel közösen bonyolítunk le.
  • augusztus 2-6 között lesz az egyesület bentlakásos szövő tábora, aminek szakmai vezetője Landgráf Katalin textilművész, az MMA tagja, táborvezetője és gyakorlatvezetője pedig Molnár Jánosné szövő népi iparművész lesz.
  • augusztus 9-13 között Kerékpáros gyermek kézműves táborunk lesz Szolnokon, a Mentetlenben.
  • Közben folyamatosan készülünk a Mesterségek Ünnepére

 A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést!

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!