• Részesei voltunk a „Debrecenbe kéne menni… Mesterségek Ünnepe Másként regionális programnak.
  • A szeptember 5-én újra megnyílt debreceni Tímárházban rendezett regionális kiállításon a mi egyesületünk is kiállított. Jászsági szűcs- és kunhímzéssel, késes és csuhéjáték-készítő, valamint népi ékszerkészítő munkáit és a Szűcs család fazekas munkáit láthatták a kiállítás iránt érdeklődők.
  • Ugyan ezen a napon a Dósa nádor téren másként megrendezett jó hangulatú és profin megszervezett Mesterségek Ünnepén a mi egyesületünk 5 alkotóval és kísérőikkel vett részt. Közülük két alkotó folyamatosan bemutatót tartott.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget a NESZ Elnökségének, a velünk való törődést pedig a Bihari Népművészeti Egyesület vezetésének és tagságának!

  • Különleges Mesterségek Hétvégéje program keretében az Óballai Falunaphoz kapcsolódóan, az ott működő kézműves udvarban tartottuk meg a jászsági szűcs- és kunhímzők találkozóját 2020. szeptember 5.-i hétvégén.
  • Bár a COVID járvány miatt megváltozott körülmények között, de szeptember hónap folyamán újra indulnak a márciusban félbeszakított szakköreink, úgymint a Népi Szövő Szakkör Törökszentmiklóson és a tiszavárkonyi Kézműves Szakkör, ahol felnőttek a szakkör tagjai, valamint a kunmadarasi, a veszenyi, a tiszavárkonyi iskolákban.
  • Szeptember 22-től indul a „II. Értékmentő Tábor Tiszavárkonyban” programunk, melynek keretében a lábas színt (nyári foglalkoztató) újítjuk fel.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.  A felújítás első üteme befejeződött, azaz újra ép tető van az alkotóházon. Most a második ütem megvalósításához várjuk az adományokat.

Kérjük, hogy Ti is segítsétek, karolják fel ezt a kezdeményezést! 

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926

Jelentősen nőttek az építőipari árak, most pénzbeli segítségre van szükségünk!

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!