Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Lassan véget ér a 120 órás akkreditált Népi Játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyam

A Csoóri Sándor Alaptól kapott támogatás tette lehetővé, hogy meghirdethettük a 120 órás akkreditált Népi játszóházi foglalkozásvezetői képzést, amin 13 fő vesz részt, melynek helyszíne a Kézműves Örökség Egyesület Kézművesháza Törökszentmiklóson. A márciusi képzési időpontok: március 2-3, 16-17, 30-31.

  • Gyermek népi kézműves szakkörök

Márciusban folytatódik a szakköri munka a 4 általános iskolai népi kézműves szakkörben, amelyek működését szintén a Csoóri Sándor Alap támogatása tett lehetővé. Mind a négy szakkör heti rendszerességgel működik.

Van egy állandóan agyagozással foglalkozó Fazekas Szakkörünk Kunmadarason az Általános Iskolában,

Népi Kézműves Szakkört működtetünk a Kunmadarasi református Általános Iskolában, ahol a szalmafonással ismerkednek a gyermekek.

Szintén Népi Kézműves Szakkört működtetünk a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában, ahol most a fonás-szövés a feldolgozandó téma, míg a Vezsenyi Tagiskola diákjai az agyagozás rejtelmeibe kóstolnak bele.

  • A tiszavárkonyi Kézműves Szakkör, amit felnőtteknek működtetünk március hónapban 1-én és 22-én tart foglalkozást.
  • Március 15-én nyílt Elek Tímea szövő önálló kiállítása szülővárosában Mezőtúron, a Galériában.
  • E hónapban pályázatot írunk és adunk be a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozata felhívására.
  • Március 19-én gyűjtjük a Komatál – Komakendő pályázatra elkészült tárgyakat, és adjuk tovább a NMI Megyei igazgatóságának.
  • Kérelmünket a Kormányhivatal elfogadta, így a hosszú távú közfoglalkoztatási programban való részvételünk folytatódik. Március 1-től egy éven át 1 fő közfoglalkoztatott dolgozója van az egyesületnek.
  • Május 10-én (péntek) ismét konferenciát tartunk Szolnokon, melynek címe és témája: a jó tervezés titka. A konferenciára minden érdeklődőt hívunk és várunk. A felhívást és a jelentkezési lapot eljuttattuk a Tagszervezetek vezetőihez.

A 2017. januári rendkívüli közgyűlés döntése nyomán az egyesület folytatja az adománygyűjtést a tiszavárkonyi alkotóház újraépítésért.   

Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést! 

Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:

A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926 

Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!

 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET