• Kisfekete project

A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdetett népi kézművesek, iparművészek, tervezők és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő kiegészítők (ékszerszett, táska, kalap, sál, kabát), valamint komplett öltözeti darabok készítésére. A pályázat célja, hogy ösztönözze a hagyományos tárgytípusok megújítását, különböző szakmák képviselőinek találkozását és közös alkotását.
A Kisfekete projekt során olyan egyedülálló alkotások, ékszerek, táskák, sálak, ruhák születtek, amelyek napjaink öltözködéskultúrájában is kifinomultságot, eleganciát sugároznak. Egyesületünkből Torba Ildikó szűrrátétkészítő Borbásné Budai Valéria viseletkészítővel közösen pályázott és készített 2 ruhát erre az alkalomra.

Teljes cikk és fotók

  • Virágzó Népművészet

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Miskolcon a Virágzó Népművészet pályázat kiállítását a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület alkotóházában, mely a fesztivál kezdete is volt.

Egyesületünket Varga Csaba fafaragó csont, szaru és fa munkái valamint Kiss István fafaragó Kisbíró című szobra képviselte.

Képek