• Tá-Bor 2021

Vígh Ilona beszámolója egy hangulatos családi táborról:
„Már 8 éve minden nyáron részt vesz családunk az Élő Hagyomány Alapítvány Táborába, ami idén Nagymaroson, a Törökmező Turistaházban lett megrendezve. Pompás környezet, osztálykirándulásainkat idéző szállás, és csodás közösség várt ránk a népi értékekkel és muzsikával, tánccal fűszerezett táborban.”

teljes cikk és fotók: http://hmne.hu/tartalom/t%C3%A1-bor-2021

  • Szanki fafaragó tábor-2021

Szankon ismét megrendezték a hagyományos fafaragó tábort. 2021-ben. A Kiskun Emlékhely padjainak megfaragását tűzték ki célul. A tábor főszervezője Varga Ferencné Szank polgármestere volt.
A terveket Kiss István fafaragó, népi iparművész készítette el. Az alapanyagok válogatása a nyár elején megtörtént, kifűrészelt táblákat előkészítésre leszállították Szankra.
A tervek szerint a padok háttámlája került faragásra. Ezek a domborművek a kunság történetéből mesélnek el egy-egy fejezetet. A tábor munkájában részt egyesületünkből: Balatoni Tibor, Varga Csaba, Farkas József, Barta Zsolt és Kiss István. A munkába bekacsolódott Figura László, Vámos László, Kányádi Béla, Király Ferenc, Nagy András és Varga Ferenc. A az alapanyagok szabásában nagy segítségünkre voltak Varga Imre, Lovas István és Törőcsik Zoltán. A padok ünnepélyes átadására 2021. július 30-án került sor a Kiskun Emlékhelyen, Szankon.
Videók:
1. nap: https://youtu.be/y3_Ct3jJZF4
2. nap: https://youtu.be/FyxgPf2hds4
3. nap: https://youtu.be/76XwWHFJfKQ
4. nap: https://youtu.be/zyn8omisq2g
5. nap: https://youtu.be/0ZbKS6os-Jw
6. nap: https://youtu.be/UwcH0ym8mec
7. nap: https://youtu.be/b9_dQeZi2t8
8. avatás: https://fb.watch/7AElaDuwdh/
FOTÓK: https://photos.app.goo.gl/QvnycYaHFFGrQbWb6
A táborban az érdeklődők megismerkedhettek a fafaragás mozzanataival is. A legfiatalabbnak Varga Csaba mesével is kedveskedett:
Csaba bácsi meséje: https://youtu.be/F6WW1MOtUVA