• A mi történetünk II.

A TV Eger stábja folytatta „ A mi történetünk” című műsor sorozatát. A műsor bemutatja a város életének fontos eseményeit, személyiségeit, miközben közben kézművesek végzik tevékenységüket, és beszélgetésekben is bemutatják munkájukat. A műsor egy kicsit mestereink és a mi egyesületünk története is.
Most Balatoni Tibor fafaragó: https://youtu.be/O2IJu0_rHMs
Erdélyi Boglárka nemez készítő: https://youtu.be/u-ZHKY65SK0
Erdélyi László fafaragó: https://youtu.be/KslsFIR0kzg
tevékenységét mutatták be és megemlékeztek a
Velünk élő népművészetről is: https://youtu.be/BbZ3PtEiftY

  • Velünk élő népművészet – Kiállítás, megnyitó

A Heves megyei Népművészeti Egyesület, Eger Önkormányzata, a Hagyományok Háza Hálózat és az Egri Kulturális és Művészeti Központ támogatásával rendezte meg a Velünk élő népművészet című kiállítását. Az egyesület tagjai közül 31 fő hozta el munkáit, hogy meg tudjuk építeni ezt a reprezentatív kiállítást. Alkotóink több mint kétszáz műve látható a tárlaton, tizenhárom szakma képviseletében a babakészítéstől a fafaragásig. 

teljes cikk: http://hmne.hu/tartalom/vel%C3%BCnk-%C3%A9l%C5%91-n%C3%A9pm%C5%B1v%C3%A9szet-ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s-megnyit%C3%B3

Kiállítás berendezése: https://photos.app.goo.gl/ttRoFwzB2dbbh35S9
Megnyitó: https://youtu.be/XiX08zxLEj8
https://photos.app.goo.gl/5dpKdkR4EHnQMZjUA
https://youtu.be/Oq4H-eKe2WM
Kiállítás: https://photos.app.goo.gl/7zX97srN3EcKDQAE6
https://youtu.be/mWSN87oSMWw
https://www.heol.hu/kultura/helyi-kultura/megyei-alkotok-muveibol-nyilt-…
Kossuth Rádió- riport: https://youtu.be/kTyxrvDzKso
Szent István Rádió: https://youtu.be/1-pUcS81_vc

  • Velünk élő népművészet – Kosárfonó bemutató foglalkozás

A „Velünk élő népművészet” program sorozat részeként kosárfonó szakmai bemutatót és foglakozást rendeztünk 2020. 10. 12-én hétfőn az EKMK-Bartakovics Béla Közösségi Házban. A foglalkozást Mucsonyi Zsolt kosárfonó vezette. A kosárfonás alapfogásait sajátíthatták el a jelentkezők. A foglalkozást meg látogatta egy gyermek csoport is. Reméljük közülük is kerül egy-egy „vesszőhajlító” inas:

Videó: https://youtu.be/BBtD64L8z_A

képek: https://photos.app.goo.gl/kBRLS88PkM8wkECv8

  • Velünk élő népművészet –Szűrrátét-készítő foglalkozás

A „Velünk élő népművészet” program sorozat részeként kosárfonó szakmai bemutatót és foglakozást rendeztünk 2020. 10. 14-én kedden az EKMK-Bartakovics Béla Közösségi Házban. A foglalkozást Torba Ildikó népi iparművész vezette. Az érdeklődők karácsonyi díszeket készítettek. A foglalkozásról a TV Eger is felvételt készített.
kép galéria: https://photos.app.goo.gl/ZcUi9urCSapdX2x56

  • Virágzó népművészet – Diósgyőr

Megnyílt a XVI: Virágzó népművészet pályázat kiállítása Miskolcon, Egyesületünk alkotói közül Szontaghné Demeter Ágnes lószőrékszer-készítő népi iparművész, Molnár János fafaragó és Kiss István fafaragó, népi iparművész munkái szerepelnek a zsűrizett művek tárlatán. Szontaghné Demeter Ágnes a zsűri különdíját is elnyerte.
képgaléria: https://photos.app.goo.gl/xcJbdSbgWhKS6oLy8

  • Eger Ünnepe-2020

Idén a Szépasszonyvölgy adott otthont a Szüreti napoknak, valamint a 25. Eger Civil Ünnepének is. Az eseményen 50 civil szervezet mutatkozott be, Egyesületünk mesterei a Folkudvar sátrában rendezkedtek be. . Az érdeklődőknek Balatoni Tibor fafaragó, Kovács Zsolt üvegfestő és Mucsonyi Zsolt kosárfonó

képek: https://photos.app.goo.gl/MboQtjLH7YQyRcjn9

  • Tóth Lóránt a Nemzeti parki termékek nagykönyvében

Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A könyvben hazánk védett természeti értékeinek megismerésére a hagyományos tudást életben tartó, a természettel harmonikusan együtt élő gazdálkodók, termelők és kézművesek bemutatásán keresztül nyílik lehetőség.

A Nemzeti parki termékek nagykönyve 400 oldalas, 600 fotóval illusztrált, 30×30-es méretű album.
A könyvben szerepel Tóth Lóránt fafaragó, népi iparművész, a Népművészet ifjú mestere, aki a Bükki Nemzeti Park védjegyét több termékével is kiérdemelte.