• Elhunyt Szűcs Dezsőné, hímző, népi iparművész, egyesületünk alapító tagja

Fájó szívvel értesítünk mindenkit, hogy Egyesületünk alapító tagja, Szűcs Dezsőné, hímző, népi iparművész életének 80. évében lelkét visszaadta teremtőjének.

Olga, egy igen kedves, barátságos, halk szavú asszony volt. Hosszú éveken át szakköri foglalkozásokon igyekezett átadni a tudását. Egyesületünk által szervezett kiállításokon rendszeresen szerepelt, a látogatók gyönyörködhettek igényes, szép alkotásaiban.

Testét szűk családi körben helyezték örök nyugalomra az erdőkövesdi temetőben.

Hiányát mindig érezzük, emléke örökre velünk marad.

  • Indul az 5. Aldebrői fafaragó tábor

2020. június 12-én, kezdődik az 5. Aldebrői fafaragó tábor. Ebben az évben elkészül egy “Híd a múlt és a jövő közé”. A híd a Szkíta emlékparkot és a játszóteret elválasztó vizes árkon ível át, így kötve össze múltat és jövendőt. Az újjá születés jeleként egy Főnix szobra kerül a híd felső összekötőjére A híd terveit Balatoni Tibor készíti el. A munkában részt vesznek: Balatoni Tibor, Farkas József, Nagy Judit, Füleki János, Molnár János, Magó Gábor, Szabó József, Trajmár Gyula, Varga Csaba, Mucsonyi Zsolt, Zöldi Sándor és Kiss István.

Terveink szerint az avatásra június 21-én, a nap-éjforduló napján kerül sor. Kiss István tervezte és készíti el a vándorló mesterlegény szobrát amely HKIK előtt kerül majd felállításra, az együttműködés emlékére.