Elindult a munka az egyesület székházában, a Népi Mesterségek Házában. Május 5-én megtartottuk az év első vezetőségi ülését. Témáink közül a legfontosabb a május 21-re tervezett Közgyűlés volt.

A székházi kiscsoportok közül folytatja munkáját a Tiszta Forrás Hímző Kör, a foglalkozáson 3 hímző asszony jelezte, hogy szeretne belépni egyesületünkbe.

A vezetőség fontos feladata az aktuális pályázatok elkészítése. Ebben a hónapban a Debrecen MJ Városnál 2021-ben a Civil Alapra és a Kulturális Alapra lehetett támogatást kérni, mindkét alaphoz adtunk be pályázatot.

Megtartottuk az első, szabadtéri közgyűlésünket a székház udvarán. A rendhagyó helyszín és a bizonytalan időjárás ellenére jelentős létszámban érkeztek meg tagjaink.

A napirend szerint a 2020-as év szakmai és pénzügyi értékelésével kezdtük a közgyűlést, melyet az elnök és a szekcióvezetők tartottak. A beszámolókat minden jelenlevő elfogadta. Ezt követően, hagyományoknak megfelelően kiosztottuk a 2020-as év díjait.

A legjobb szakmai munkáért Nagy Sándor fafaragó, a legjobb közösségi munkáért Berencsi Erika nemezműves kapta a díjat.

A „Szidor Kati” díjat Bodóné Ujvári Éva szövőnek ítélte oda az egyesület vezetősége.

A Mihalkó Gyula emlékének szentelt díjat Hutkai László bőrműves tagunk kapta, míg a „Hímzők Vándor Díját” Horváthné Nagy Olga hímző, szakkörvezető érdemelte ki.

A közgyűlés második részében az elnök ismertette a 2021-es éves terveket, majd a már elkezdett munkákról is beszámolt.

„A Húsvétot együtt ünnepeljük” elnevezésű pályázatunkra beküldött alkotásokból filmet készített Berencsi Erika nemezműves alkotónk. Megtekinthető az egyesület honlapján és az alábbi linken  https://drive.google.com/file/d/1DD02QKQFJjNMFNFNKEOfyRa6F39b9YJfd/view

Részt vettünk a NESZ online küldöttgyűlésén, kapcsolódunk a Nemzeti Művelődési Intézet és a NESZ együttműködése nyomán elindított nagyszabású programokhoz.