• Egyedi díszekkel ékesített karácsonyfa

Évek óta egyedi díszekkel ékesített karácsonyfával ajándékozzuk meg a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája kis betegeit. 2020-ban dr. Csapóné dr. Riskó Tünde és Sarkadi Gyuláné népi ékszer készítők, Radics László és Radics Zoltán mézeskalácsosok, Virágos Lajosné Kozák Anikó hímző, Herpácsiné Mester Marianna szalmafonó készítette a díszeket.

Debrecen szíve elnevezésű mézeskalács kompozíciót készített Radics László és Radics Zoltán regyesületi tagjaink. Ebben az évben a Dr. Kenézy Kórházban helyezték el.

Egyesületünk vezetősége a 2020-as évet összefoglaló levelet szerkesztett tagjaink számára, melyet az adventi időszakban kapnak meg az alkotók. A legfontosabb eseményeket, tagjaink szakmai sikereit foglaltuk össze és bemutattuk a 2020-ban született „egyesületi gyerekeket, unokákat” is.

  • Pályázatot hirdettünk tagjaink részére, „Alkotó munkával várjuk a Húsvétot” címmel

Minden népi kézműves mesterségben dolgozó, egyén és csoport pályázhat.  A célunk az, hogy az elzárkózásra ítélt mestereink alkotó módon használják fel a vásár,  játszóház, kiállításmentes időszakot és új alkotásokkal, ünnepi és mindennapi használati és ajándéktárgyakkal készüljenek a tavaszi újjászületésre!

A pénzdíjas pályázaton Fődíjat, Szakági díjakat és Közösségi díjat ítél oda az egyesület szakmai vezetőiből álló zsűri.

  • A Város Szíve mézeskalácsból készült 2020-ban is!

Radics László a Népművészet Mestere és fia, Radics Lászlón 2017-ben készítették el először Debrecen Szíve elnevezésű, több száz szívből szerkesztett kompozíciójukat. Akkor a svájci születésű Canderas  Wioland cukrászmester tiszteletére készítették a szívet, aki 200 éve, városunkban megtelepedve meghonosította a cukrász mesterséget. A szívet akkor a Régi városházán mutatták be.

A szív a szeretet és az adakozás szimbóluma napjainkban, ezért is helyezték el 2020 adventje idején a Város Szívét a Kenézy Kórház közösségi terében. Azoknak az egészség ügyben dolgozóknak fejezik köszönetüket, akik fáradságot nem ismerve küzdenek és gyógyítanak ebben a nehéz időszakban is.