• “Újratervezés”

Az egyesület vezetősége 3 hónapos szünet után, júniusban tartotta az első ülését a Népi Mesterségek Házában. „Újratervezés”  volt a témánk,  ami valójában a 2020-as év  második felére áttolt feladatok ütemezését jelenti.

  • „Értékeinkben élünk tovább”

Szeptemberben folytatjuk az „Értékeinkben élünk tovább” című kollektív kiállításunk bemutatását. Sáránd Közösségi Ház lesz az újra indított bemutató első helyszíne, majd Polgár és Téglás várja a megyei alkotókat.

  • Szeptemberi közgyűlés

Szeptember 5-én megtartjuk a május elejére tervezett közgyűlésünket.

  • XI. Nemzetközi Fazekas Fesztivál és X. Debreceni Kézműves Fesztivál

Szeptember 11-13 között lesz, azonos időben és helyszínen a XI. Nemzetközi Fazekas Fesztivál és a X. Debreceni Kézműves Fesztiválunk. A két nagyrendezvény iránt már igen nagy az érdeklődés a közönség és az alkotók körében is.

  • Fejlődés, bővülés

Régóta kérvényezzük már a Népi Mesterségek Háza raktárkapacitása bővítését a Debrecen városánál.  Sikerült elérnünk, hogy az alkotóház melletti üres lakást megkapjuk, így felszabadulnak helyek a jelenlegi műhelyekben. Korszerűbb eszközökkel gazdagodik a szövő és a nemezműhelyünk, megújul állandó kiállításunk is.

  • Nyári táborunkról

A Népi Mesterségek Háza a lesz a nyári táborunk helyszíne. Két, év közben is itt dolgozó kiscsoport, a nemezes és a szövő, – kibővülve a megyében élő alkotókkal, – közös project-je valósul meg július elején. Vendég előadó Bors Franciska szakoktató lesz. 

  • Patrona Program

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolája és a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület  2019 végén Patrona Program címen  Együttműködési nyilatkozatott tett . Ebben is megfogalmazták, hogy az iskola szakma oktatási célkitűzéseit az egyesület lehetőségei szerint segíti, támogatja. A végzősök és minden más diák számára az év végén online programot valósítottak meg. Ennek során power point-os előadásokban számolt be az egyesület a legfontosabb feladatairól, eredményeiről, nagyrendezvényeiről, terveiről a fiatal alkotók segítése céljából.  A múlt és a jelen bemutatása mellett a jövőt is igyekeztek felvázolni a diákok előtt, nem titkolva azt a célt, hogy kedvet csináljanak a fiatal alkotóknak  a szakmai-érdekvédelmi szervezetve való belépéshez.