• A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület közel egy évtizede épített, azóta is jól működő kulturális-közművelődési kapcsolatot a város egy jelentős multinacionális cégével. A Malompark az egyik leglátogatottabb supermarket, melynek vezetői nyitottak a népi kézművesség értékeinek befogadására. 6 évvel ezelőtt itt rendeztünk meg a Nemzetközi Fazekas Fesztivál pályázati kiállítását, évek óta, a Jeles Napokon, Húsvétkor és az Adventi időszakban egyesületünk tagjai közreműködésével hagyományőrző népi kézműves foglalkozásokat tartunk 6-7 mesterséget bemutatva. A programok során a résztvevőket is bevonjuk az alkotás folyamatába. A foglalkozások igen népszerűek és térítésmentesek. 2019-ben az adventi programok 3 napja alatt több tucat családot vonzottak.
  • A Radics mézeskalácsos család több éve támogatja a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának kis betegeit. Néhány éve csatlakozott kezdeményezésükhöz a megyei egyesület is. Az utóbbi időszakban feldíszített karácsonyfát vittünk el a beteg gyerekhez, majd 2018 óta tartós élelmiszereket is elhelyezünk a fa alá. Erre kért bennünket a Klinika, mert így tudjuk segíteni a gyerekeik mellett éjszakákat eltöltő szülők ellátását is. 2019-ben a Malomparki Adventen készített karácsonyfadíszekkel ékesítettük a fát a fekvő beteg gyermekek részére.
  • A decemberi, hagyományos Adventi Kiállítás egyikét most is Nyíradonyban rendeztük meg a népzenei találkozóra érkezett énekesek és a hallgatóság örömére. A bemutatón a szomszéd település, Hajdúsámson, 15 éve alapított Öltögetők Klubja hímzései szerepeltek.
  • 2020-as terveink az év első negyedévére

2020 első hetében a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága munkatársaival programegyeztető értekezletet tartunk. Január második hetének hétvégéjén hagyományőrző disznótorra hívjuk meg tagjainkat székházunkba, a Népi Mesterségek Házába. A részletekről január első hetében jelennek meg információk az egyesület honlapján.

A Magyar Kultúra Napja alkalmával ismét megkoszorúzzuk Kölcsey Ferencnek, a szülőháza falán elhelyezett emléktábláját.

Az év első negyedévében két új népi kézműves csoportot indítunk a Népi Mesterségek Házában. A csetneki csipke és a paszománykészítés tudományában kapnak bepillantást a tanfolyamra jelentkezők. A részletekről a honlapunkon lehet majd információkat szerezni.