Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Örömnemezelés 

2019 Július 4-től „Örömnemezelés” címmel a megyénkben dolgozó nemezesek számára szerveztünk alkotótábort a megújult Népi Mesterségek Házában. A tábor első napján, a Budapesten rendezett nemezművészeti kiállítás tekintették meg majd elkezdték a 4 napos közös munkát. A viselet kiegészítő darabokon készítésén kívül sor került a nemezes közösségi műhely berendezésére is.

  • A kulturális örökség fejlesztésének lehetőségei Hajdúszoboszlón

Július 19-én 10.00 óra kezdettel a hajdúszoboszlói Népi Értékek Házában „A kulturális örökség fejlesztésének lehetőségei Hajdúszoboszlón” címmel szakmai programra hívja a Bocskai István Múzeum az érdeklődő szakembereket. Az előadások kiemelten az idegenforgalomra fókuszálva foglalkoznak a hagyományainkkal, a folklór és a népi kézműves érékeinkkel. A rendezvényen előadóként és hozzászólóként részt vesz mindkét, a megyében dolgozó népi kézműves civil szervezet vezetője.

  • Város és Faluvédők Szövetsége 38. Országos Találkozója és Szakmai Konferenciája

Július 24 és 27 között a debreceni Kölcsey Központ Bálterme lesz a helyszíne a Város és Faluvédők Szövetsége 38. Országos Találkozója és Szakmai Konferenciája programjainak. A rendezvényt Debrecen megyei jogú város és a Debreceni Városvédő és szépítő Egyesület fogadja. A 4 napos eseményen a kulturális örökség védelme, a várostervezés, az ingatlanfejlesztés és a hagyományőrzés összefüggéseiről valamint a városiasodás és a természeti értékek védelme lesz az elődadások és a műhelybeszélgetések témája. A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület kamara kiállítással kapcsolódik a szakmai programhoz.