• Farsangi előkészületek és farsangfarki mulatság

Február a farsang jegyében telt a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítványnál. A Húshagyókedd előtti hetekben osztályokat és csoportokat fogadtunk farsangi maszkkészítésre. A programon többszáz diák vett részt két hét leforgása alatt. Majd megszerveztük, a hagyományos farsangi felvonulást, amikor is többszáz fős tömeg, zenés kísérettel felvonul a Míves Háztól egészen a város főteréig, ahol eltemetik Ilyést és elbúcsúztatják a telet.

  • Inasprogramok a Guzsalyas Alapítványnál

A tavalyi évben elkezdett és nagy népszerűségnek örvendő inasprogramokat idén is folytatjuk. Ennek keretében fiatal középiskolásoknak és egyetimstáknak adunk lehetőséget, hogy tömbösített, intenzív tanfolyam (napi 8 óra, több napon keresztül) keretében megismerkedjenek egy-egy kézműves mesterség fortélyaival. Ferbruárban tűzzománc készítő-, fazekas- és nemezelő inasprogramokat tartottunk az érdeklődők számára.

  • Következő események

Tavasszal is folytatódnak megszokott gyermekfoglalkozásaink, valamint felnőttképzéseink. Továbbá, elkezdődik a felkészülés a húsvéti időszakra, ugyanis Nagypéntek előtti két hétben minden nap benépesül a Míves Ház gyermekekkel, akik tojásíráson vesznek részt, majd ezt megkoronázzuk a Nagypénteken esedékes Tojásírás Éjszakájával, amikor egy nap leforgása többszázan készítik el ünnepi tojásaikat hajnalig tartóan.